MÅLSCORER: Herman Stengel åpnet ballet for Vålerenga i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
MÅLSCORER: Herman Stengel åpnet ballet for Vålerenga i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien: Vålerenga-Haugesund

Med Herman Stengel ser Vålerenga ut som et fotballag

Faren er ikke (helt) over for Vålerenga som rykker oppover på tabellen. Men den kan være det på søndag.

Vålerenga-Haugesund 3–0 (2–0)

DA RONNY DEILA trengte noe ekstra fikk han en av årets beste kamper, kronet med et serveess fra Simen Juklerød (3-0). Slik falt mange brikker på plass i en skuffende, frustrerende og ødelagt sesong. Og like viktig som resultatet var enkeltspilleres glitrende bidrag til kollektivets suksess.

Vålerenga er faktisk veldig mye bedre enn sitt rykte.

BRUTTE BARRIERER, TRE ekstremt viktige poeng, en meget god Herman Stengel, en ditto aktiv Robert Lundström, en Henrik Kjelsrud Johansen "on fire" og vips så er Vålerenga på tiendeplass i Eliteserien.

Så jevnt er det blant de nest beste i toppen av norsk fotball.

Med ni kamper igjen er fortsatt åtte lag ut over Viking involvert i nedrykksstriden.

VÅLERENGA ER ET av dem selv om seieren mot Haugesund gjør livet lettere. Det er stor forskjell på fem og to poeng ned til 14. (Aalesund) og 15. (Tromsø) plassen på tabellen. Og vinner Vålerenga søndagens hjemmekamp mot Aalesund er veldig mye gjort med fire serierunder igjen.

Sannsynligvis alt.

3-0 OVER HAUGESUND betyr at Vålerenga har vunnet to hjemmekamper på rad på nye Intility Arena. Det har de ikke gjort på over et år. Fram til denne seieren hadde Vålerenga bare vunnet to kamper på rad en eneste gang gjennom hele sesongen – i runde åtte og ni mot Aalesund (B) og Kristiansund (H) – ikke rart det har vært tungt, frustrerende og skuffende. Men fra det øyeblikket dommer Rohit Saggi dømte det straffesparket vi roper etter i hver eneste kamp i hver eneste serierunde – det for holding på defensive dødballer i eget straffefelt – var det ingen som tenkte på det som har vært på Oslos østkant.

Da Herman Stengel banket inn 1–0 som resultat av Alexander Stølås sin holding av Christian Grindheim – et straffespark like godt som dommeravgjørelsen – var Vålerenga Haugesund dønn overlegne.

HENRIK KJELSRUD JOHANSEN var uten seriemål før denne kampen. Med headingen til 2–0 er også den barrieren brutt. At Vålerenga-spissen, som alltid jobber som en slave, ikke scoret ett eller to til var ikke hans skyld. Det handlet mest om marginer. Og alle disse plussfaktorene på en kveld som var den første av fire ekstremt viktige VIF-dager i oktober gjør at Vålerenga kan se oppover på tabellen.

Det kler dem bedre.

SERIERUNDE 25 SPILLES til helga og inneholder blant annet tre kamper som er ekstremt avgjørende for nedrykksstriden: Kristiansund-Viking, Lillestrøm-Sogndal og Vålerenga-Aalesund. Disse matchene kan sprekke eller pakke tabellen, alt avhengig av resultatene.

Det er veldig mye spenning igjen.