Nytt forbud mot proffboksing?

Med hvilken rett kan en norsk kulturminister gjøre narr av Cuba i boksing?

Linda Hofstad Helleland gjør klokt i å droppe alt tullet om geografi, og heller snakke sak. For departementet hennes har gjort vårt eget etiske dilemma enda vanskeligere. 

GOD KULTUR: Cubansk amatørboksing har sportslig sett vært noe av det aller beste i denne sporten. Her legendariske Teofilo Stevenson på vei mot enda en seier i kamp med den sterke tsjekkeren Petr Sommer. FOTO: TT/Jan Colisöö
GOD KULTUR: Cubansk amatørboksing har sportslig sett vært noe av det aller beste i denne sporten. Her legendariske Teofilo Stevenson på vei mot enda en seier i kamp med den sterke tsjekkeren Petr Sommer. FOTO: TT/Jan Colisöö Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KULTURMINISTER Linda Hofstad Helleland nekter å gi professor i nevrologi Knut Wester noe svar på hvilke faglige grunner departementet hennes har for å innføre nye forskrifter for knockoutbestemmelsene i norsk idrett. Den tausheten er i det minste en fornuftig selverkjennelse.

Professor Wester var inntil for et par uker siden varamedlem i den såkalte «godkjenningsnemda» i Kulturdepartementet. Det utvalget var ment å gi en medisinsk kompetent beskyttelse for voldsgraden i norsk kampsport, men den blåblå regjeringen mente det var viktigere å få i stand en proffkamp på norsk jord enn å høre mer på eksperter som vil ta vare på utøvernes helse.

Da regjeringen nylig endret forskriftene for knockoutbestemmelsene og slik overhørte de tydelige faglige advarslene mot proffboksing, trakk hele denne nemda seg. Men dermed glipper også en av de viktigste premissene for å støtte innføringen av proffboksing i Norge:

  • Denne sporten skulle jo bare arrangeres hos oss i kontrollerte former.

Når kontrollen nå forvitrer, bør spørsmålet om forbud vurderes på nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer