DELTE PRISEN: Kåre Ingebrigtsen delte prisen som Årets trener med resten av Rosenborgs støtteapparat. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DELTE PRISEN: Kåre Ingebrigtsen delte prisen som Årets trener med resten av Rosenborgs støtteapparat. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Årets trener Eliteserien 2017

Med Kåre Ingebrigtsen har Årets trener-utmerkelsen fått tilbake statusen den fortjener

Det tredje seriemesterskapet på rad gjorde endelig Kåre Ingebrigtsen til Årets trener. Det er ikke siste gangen verken hva ligatitler eller trenerutmerkelser angår.

ULLEVAAL (Dagbladet): Som Årets trener 2017 har Kåre Ingebrigtsen vunnet alt som er innenfor rekkevidde på bare tre sesonger som hovedtrener. Paradoksene ved kåringen er at det tok tre år før juryen fant ham verdig prisen, og at 2017 er den svakeste RBK-sesongen så langt under Brutter'n. For selv om Rosenborg kvalifiserte seg til Europa League for andre gang under den tidligere bilselgeren (først gang i 2015) når ikke seriegullet på 61 poeng opp mot The Double-sesongene 2015 (69 poeng) og 2016 (69).

Likevel var det ingen tvil.

Det var bare på høy tid.

FOR HAN MÅTTE jo vinne. Det var ingen vei utenom selv om Geir Bakke har gjort underverker med Sarpsborg og Christian Michelsen tok Kristiansund til en sensasjonell sjuendeplass. Etter den diskutable forbigåelsen i 2015 (Bob Bradley, Stabæk) og den langt mer kontroversielle kåringen i 2016 (Lars Arne Nilsen, Brann) var det i alle sammenhenger Kåre Ingebrigtsens tur. For alternativet, slik denne spalten har påpekt ved et par anledninger, fantes ikke.

Hadde ikke Kåre Ingebrigtsen blitt årets trener 2017 ville ikke prisen hatt noen verdi.

Ei heller en framtid.

KÅRE INGEBRIGTSEN TAKKET for prisen med å påpeke at det å trene et fotballag er lagarbeid. Akkurat som forbildet sitt, Nils Arne Eggen, vet han selvfølgelig at ingen vinner alene. Men akkurat slik Nils Arne Eggen var arbeidslederen og humørsprederen på Lerkendal er Kåre Ingebrigtsen som snytt ut av fortida.

Det ante man med en gang da han ble hentet som et slags testprosjekt fra assistenttrenerjobben i Viking sommeren 2014.

Tre seriemesterskap, to cuptriumfer og to gruppespill i Europa League er det bekreftet.

DET PASSER BÅDE Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg aldeles utmerket at klippen Tore Reginiussen stakk av med prisen som Årets spiller i Eliteserien. Nicklas Bendtner var selvfølgelig også nominert, ikke noe dårlig alternativ det heller, men på Lerkendal skal du ikke bare komme her og komme her. Det er ikke så fort gjort. Det handler også litt om fartstid. Om det å gå gradene og gjøre seg fortjent. Og derfor er jeg sikker på at Kåre Ingebrigtsen synes det er like riktig at Tore Reginiussen er Årets spiller, som han selv setter pris på endelig å bli kåret til Årets trener.

Det er vanskelig å være uenig.