IKKE NOE PROBLEM: Maggie Nolting har ingen problemer med å verken dra på stranda eller å løpe halvmaraton med krykkene sine. Foto: REVEL Mt Charleston // Privat
IKKE NOE PROBLEM: Maggie Nolting har ingen problemer med å verken dra på stranda eller å løpe halvmaraton med krykkene sine. Foto: REVEL Mt Charleston // PrivatVis mer

Med krykker og et brukket ben i gips, løp Maggie halvmaraton:
- Ikke overrasket over å ikke være sist

Ønsket å inspirere andre.

(Dagbladet): I mai skulle Maggie Nolting fra Minneapolis i USA løpe halvmaraton. Hun hadde trent lenge og godt for løpet, men like før hun skulle i aksjon, klarte hun å brekke foten.

Ironisk nok, skjedde det på løpetur.

Likevel møtte hun opp til start 7. mai for å løpe Revel Mount Charleston halvmaraton. Med gips på benet og krykker i hendene.

- Treningene mot løpet hadde vært tøffe og slitsomme, og jeg ville ikke at de skulle være bortkasta, sier Nolting til Dagbladet.

Vurderte aldri å gi seg

Hun pakket inn toppen av krykkene med t-skjorter, og brukte glidemiddel i armhulene for at det ikke skulle gnage. Så brukte hun tykke seilehansker så hendene ikke skulle bli for slitne.

- Men jeg endte opp med å få blemmer uansett. For det meste var bena mine veldig såre, både fra hoppingen, og å holde vekta fra gipsen oppe. Og så ble armene mine veldig slitne.

Selv om det ble tøft, ga hun seg ikke. Ikke et eneste sekund i løpet av det 21 kilometer lange løpet, vurderte hun å gi seg.

- Jeg hadde jo trent, og visste jeg kunne klare det. I tillegg ønsket jeg å vise at selv om man er skadet midlertidig eller permanent, finnes det trygge måter å «pushe» seg selv på og konkurrere. Hadde jeg ikke fullført, fikk jeg jo ikke vist nettopp dette. Så jeg visste at jeg måtte fullføre, sier Nolting.

Ikke overrasket over å ikke være sistemann i mål

Etter tre timer og 32 minutter, kunne hun endelig hoppe i mål. Ikke så bra som norgesrekorden på 1.08,31 (Ingrid Kristiansen i 1989, journ.anm.), men ikke så aller verst med tanke på at Nolting kun hadde ett ben og krykker å komme seg gjennom løypa med.

Verdt å få med seg, er at hun var raskere enn 43 andre som deltok i løpet også.

- Jeg var ikke overrasket over å ikke være sist, fordi min metode med krykkehopping er søren meg rask, sier Nolting, og slenger med et smilefjes i Facebook-meldinga.

Underveis i løpet passerte hun også flere løpere. Det synes ikke konkurrentene var særlig gøy.

- Til tider ble folk frustrerte av at jeg passerte dem, og da fikk jeg en vond smak inni meg. Jeg ville inspirere folk, ikke få dem til å føle seg dårlige.

Etterpå kom flere av de andre utøverne bort til henne.

- Det var mange som kom bort for å prate. Jeg tror de var inspirerte.

Foten til Maggie er fortsatt pakket inn i en gips, og på sin Instagram-profil skriver hun: «For tiden en jente med en brukket fot, men ikke en nedslått jente».