IKKE NOE PROBLEM: Maggie Nolting har ingen problemer med å verken dra på stranda eller å løpe halvmaraton med krykkene sine. Foto: REVEL Mt Charleston // Privat
IKKE NOE PROBLEM: Maggie Nolting har ingen problemer med å verken dra på stranda eller å løpe halvmaraton med krykkene sine. Foto: REVEL Mt Charleston // PrivatVis mer

Med krykker og et brukket ben i gips, løp Maggie halvmaraton:
- Ikke overrasket over å ikke være sist

Ønsket å inspirere andre.

(Dagbladet): I mai skulle Maggie Nolting fra Minneapolis i USA løpe halvmaraton. Hun hadde trent lenge og godt for løpet, men like før hun skulle i aksjon, klarte hun å brekke foten.

Ironisk nok, skjedde det på løpetur.

Likevel møtte hun opp til start 7. mai for å løpe Revel Mount Charleston halvmaraton. Med gips på benet og krykker i hendene.

- Treningene mot løpet hadde vært tøffe og slitsomme, og jeg ville ikke at de skulle være bortkasta, sier Nolting til Dagbladet.

Vurderte aldri å gi seg

Hun pakket inn toppen av krykkene med t-skjorter, og brukte glidemiddel i armhulene for at det ikke skulle gnage. Så brukte hun tykke seilehansker så hendene ikke skulle bli for slitne.

- Men jeg endte opp med å få blemmer uansett. For det meste var bena mine veldig såre, både fra hoppingen, og å holde vekta fra gipsen oppe. Og så ble armene mine veldig slitne.

Selv om det ble tøft, ga hun seg ikke. Ikke et eneste sekund i løpet av det 21 kilometer lange løpet, vurderte hun å gi seg.

- Jeg hadde jo trent, og visste jeg kunne klare det. I tillegg ønsket jeg å vise at selv om man er skadet midlertidig eller permanent, finnes det trygge måter å «pushe» seg selv på og konkurrere. Hadde jeg ikke fullført, fikk jeg jo ikke vist nettopp dette. Så jeg visste at jeg måtte fullføre, sier Nolting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke overrasket over å ikke være sistemann i mål

Etter tre timer og 32 minutter, kunne hun endelig hoppe i mål. Ikke så bra som norgesrekorden på 1.08,31 (Ingrid Kristiansen i 1989, journ.anm.), men ikke så aller verst med tanke på at Nolting kun hadde ett ben og krykker å komme seg gjennom løypa med.

Verdt å få med seg, er at hun var raskere enn 43 andre som deltok i løpet også.

- Jeg var ikke overrasket over å ikke være sist, fordi min metode med krykkehopping er søren meg rask, sier Nolting, og slenger med et smilefjes i Facebook-meldinga.

Underveis i løpet passerte hun også flere løpere. Det synes ikke konkurrentene var særlig gøy.

- Til tider ble folk frustrerte av at jeg passerte dem, og da fikk jeg en vond smak inni meg. Jeg ville inspirere folk, ikke få dem til å føle seg dårlige.

Etterpå kom flere av de andre utøverne bort til henne.

- Det var mange som kom bort for å prate. Jeg tror de var inspirerte.

Foten til Maggie er fortsatt pakket inn i en gips, og på sin Instagram-profil skriver hun: «For tiden en jente med en brukket fot, men ikke en nedslått jente».