Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Med litt flaks hadde vi scoret

Zlatan misbrukte den store sjansen da gamleklubben holdt Barcelona til 0-0.

EN STOR MULIGHET: Åtte minutter var spilt da Zlatan fikk sjansen sin. Brystmottaket var som vanlig perfekt, men da volleyen skulle limes i motsatt kryss manglet det litt på presisjonen. Det var det nærmeste svensken kom, og alle andre også, for den saks skyld.  Foto: SCANPIX/AP/Alberto Pellaschiar)
EN STOR MULIGHET: Åtte minutter var spilt da Zlatan fikk sjansen sin. Brystmottaket var som vanlig perfekt, men da volleyen skulle limes i motsatt kryss manglet det litt på presisjonen. Det var det nærmeste svensken kom, og alle andre også, for den saks skyld. Foto: SCANPIX/AP/Alberto Pellaschiar) Vis mer

||| (Dagbladet.no): Inter - Barcelona 0-0.

Mourinho mot Guardiola. Sneijder mot Messi.

Eto'o mot Zlatan.

Gigantoppgjøret mellom Inter og Barcelona var proppet av potensielle dueller før avspark i Milano, men vi hadde vel håpet på litt mer enn bare det.

Dessverre ble det varslede fyrverkeriet på San Siro gjort litt vått av to kompakte forsvar, to lag så fulle av kvalitet at de langt på vei utliknet hverandre. 0-0 er sånn sett greit.

- Vanligvis sier folk at 0-0-kamper ikke er gode, men dette var en veldig bra kamp. Jeg liker ikke å bruke ordene, men det ble en stor taktisk krig. Mentalt og fysisk utfordrende. En liten feil kunne avgjort, men til slutt ble det et rettferdig resultat, sier Inter-manager Jose Mourinho etter kampen.

Men nettopp fordi sjansene og målene uteble, vil kanskje Zlatan Ibrahimovic tenke ekstra mye på det åttende minutt, når han legger seg i sin gamle hjemby i natt. Minuttet da han fikk den store muligheten til å dempe pipingen blant sine gamle disipler, og bringe fram jubelen hos sine nye.

- Jeg hørte litt piping og buing, men det var ikke så farlig. Man liker ikke å miste en spiller som har vært godt likt og som har vunnet med laget, sier Zlatan ifølge SVT.

- Vi styrer matchen og skaper mange sjanser. Med litt flaks hadde vi scoret, eller forresten, scoret flere.
Jeg følte meg bra. Jeg trenger flere kamper for å komme inn i laget, så jeg er glad for at jeg fikk spille hele kampen, sier svensken.

INTERS FØRSTE: Diego Militos skudd forbi Carlos Puyol ble greit fanget av Victor Valdes til slutt, men Inters andre muligheter var faktisk ikke så mye større enn denne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi
INTERS FØRSTE: Diego Militos skudd forbi Carlos Puyol ble greit fanget av Victor Valdes til slutt, men Inters andre muligheter var faktisk ikke så mye større enn denne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

Stor Zlatan-sjanse
Allerede etter knappe to minutter satte Leo Messi tonen. Den lille argentineren dro seg inn fra venstre, vippet unna to Inter-forsvarere og fyrte løs lavt mot Julio Cesars venstre hjørne. Heldigvis for Inter var målvakten varm nok i trøya til å rekke ned på skuddet.

Det var Barcelona som styrte det første kvarteret - og sånn fortsatte det.

Zlatan Ibrahimovic mottok enorm pipekonsert hver gang han hadde ballen mer enn et par sekunder. Etter åtte minutter fikk han den store sjansen til å stoppe kjeften på hjemmefansen.

Mottaket med brystet da ballen ble spilt bak forsvaret var klassisk Zlatan-eminent, men volleyavslutningen på andre berøring var ikke like fininnstilt. Over med svenskens første, og som det skulle vise seg til slutt, største.

Høyt tempo, få store sjanser
Inters første avslutning på mål kom ikke før knappe halvtimen var spilt, og det var ikke Samuel Et'o som fikk den.

GOD STEMNING: De to byttevarene Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimovic omfavnet hverandre både før og etter kampen.  Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /Christophe Simon
GOD STEMNING: De to byttevarene Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimovic omfavnet hverandre både før og etter kampen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO /Christophe Simon Vis mer

Diego Milito gikk på et fint løp bak Barca-forsvaret, vendte like fint vekk Gerard Piqué ved hjørnet av sekstenmeteren, men det harde og lave skuddet var ikke skremmende nok til å lure Victor Valdés i bortelagets mål - spanjolen hadde tross alt holdt nullen i 436 minutter i strekk før avspark i Milano.

Alt i alt var førsteomgangs andre halvdel noe skuffende etter den forrykende åpningen vi ble servert. Barcelona førte kampen i større grad enn det Inter er vant til at bortelaget gjør på San Siro, men de store sjansene dukket ikke opp. Spredte langskudd var det vi fikk se.

Leo Messi testet Julio Cesar med et sånt et like før hvilen, men da målvakten fikk fistet ballen over, forsvant den siste anledningen til å hindre målløst til pause.

Kompakte forsvar
Etter de første minuttene av andre omgang satt man igjen med det samme inntrykket som etter den første - to lag med ekstrem høy kvalitet, som utliknet hverandre noe.

I stedet var det godt forsvarsspill som imponerte, som da Lucio avverget en klassisk Barca-lobbpasning på vei mot framstormende Thierry Henry, med en strålende brassevariant.

Ellers var det ikke angripernes kamp, som mange kanskje hadde trodd på forhånd. Samuel Eto'o hadde scoret i de tre siste kampene for Inter og Kamerun før dette oppgjøret, men var aldri i nærheten av mål i kveld.

Barcelona hadde imidlertid kanskje lov til å rope etter straffe da innbytter Dejan Stankovic ble truffet i hånda innenfor seksten med et kvarter igjen.

Ingen tvil om at ball og hånd fikk kontakt, men avstanden mellom avsender Dani Alves og Stankovic, samt mellom Stankovic og Stankovic' hånd, var så liten at man ikke kan kjølhale dommer Wolfgang Stark for å la det være.

Målløst mellom Inter og Barcelona, det kan italienerne være mest fornøyde med i kveld.

- Jeg er fornøyd med spillerne mine. Dette er et nytt lag, de nyeste kom hit for bare noen uker siden, men vi leverte bra, sier manager José Mourinho.

TØFF KVELD: Samuel Eto'o ble pakket godt inn av Gerard Piqué og Barcelona-forsvaret, og fikk aldri den store revansjen mot gamleklubben. Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni
TØFF KVELD: Samuel Eto'o ble pakket godt inn av Gerard Piqué og Barcelona-forsvaret, og fikk aldri den store revansjen mot gamleklubben. Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling