Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Med livet som innsats

KRANJSKA GORA (Dagbladet): I treningsomgangen i går landet russeren Valerÿ Kobelev på 188 meter. I kvalifiseringen ble han for ivrig, tippet rundt, falt ned på 80 meter og ble slått bevisstløs. Verst gikk det ut over hodet. Blodig og forslått ble russeren kjørt på båre til førstehjelpsrommet. Krampetrekninger gjorde at legen ga Kobelev full narkose. Gjennom et snitt i halsen, ble han tilført oksygen direkte i luftrøret. Etter å ha fått førstehjelp, ble Kobelev fløyet til sjukehuset i Ljubljana i helikopter. Der ble det konstatert celebral contusion (hjernekvestelse).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEVISSTLØS: Russeren Valery Kobelev lander på nakken, og blir i bevisstløs tilstand slengt kast i kast 200 meter nedover unnarennet. På sjukehuset ble det konstatert hodeskader. Kobelev mistet trykket på den venstre skia før han var kommet over kulen. Skia forsvant rett ned, og gjorde at Kobelev mistet balansen. Deretter tok han strak salto rett fram, landet nesten på beina og ble kastet rundt en runde til av rotasjonen. Deretter gikk Kobelev kast i kast nedover unnarennet. Skiene ble slått av i tur og orden. Uten ski landet han på nakken for andre gang, forlengst bevisstløs. Blodig ble Kobelev kjørt på båre til førstehjelpsrommet ved bakken. Der ble han behandlet i nesten en time før helikopteret som skulle frakte ham til Ljubljana, var på plass.