Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Med meg som trener tror jeg mange utenfor håper det går til helvete»

Er du blant dem som tror Egil «Drillo» Olsen er blitt fotballestetiker på sine eldre dager? Glem det!

Mandag tar Drillo fatt på jobben med å heve Fredrikstad fra årets 10. plass. Det stilles store forventninger til Norges mest suksessfylte landslagstrener noen gang, men mange frykter også kjedelig fotball fra mannen med kanskje verdens mest forhatte stilfilosofi.

Og det er helt greit for Egil Olsen.

-  Vi skal sparke ballen så langt og høyt som mulig, og løpe fort etter og vinne den igjen, sier Drillo og ler.

-  Forderva fisk

Nå skal altså Drillo forsøke å lede aristokratene fra Fredrikstad til gamle høyder.

-  Jeg husker sjøl jeg var på kampene som guttunge og syntes de spilte bra og scoret mange mål. Det er nok slik at mange liker å ha Fredrikstad, som et gammelt storlag, i Tippeligaen.

-  Med meg som trener tror jeg mange utenfor håper det går til helvete. Du må huske at det ikke er lenge siden det ble hevdet at jeg ikke bare hadde gått meg vill i mitt eget fotballaboratorium, men at fotballen min lukta som forderva fisk.

Drillo vet hva folk tenker om ham, at mange vil sende fotballen hans dit pepper'n gror og forventer at Fredrikstad stadion blir en forsvarsborg hvor hjemmelaget lader kanoene og dundrer ballen så langt bort som mulig.

To VM

Og derfor sier Drillo det han sier. For å provosere. Men han mener det ikke helt bokstavelig.

Det blir ikke bare langballer i «Freksta».

-  Jeg står for en gjennombruddshissig stil, og er veldig opptatt av å spille effektiv fotball. Folk vil se laget sitt vinne. Slik er fotball og slik er all idrett. Og da kommer det nok noen langpasninger, men ikke bare.

Egil Roger Olsen tok landslaget til dets største suksesser noen gang, med to VM-sluttspill på 90-tallet. Toppen av kransekaka var seieren over Brasil i 98-VM, med avansement til åttendelsfinalen og et knepent 1- 0-tap mot Italia.

Suksess til tross, Drillo-stilen ble kritisert i stort sett samtlige kanaler fordi den var for kjedelig å se på.

-  Den er blitt et skjellsord i mange miljøer, men egentlig finnes det ingen Drillo-stil, sier stilens far.

-  En vekker

-  Fotballen er i stadig endring, og vi spilte ikke lik fotball i 1991 og 1998. Drillo-stilen ble en merkelapp, og jeg syntes det var veldig motiverende at motstanderen hatet spillestilen vår. Men jeg ble veldig overraska over reaksjonene her hjemme.

Drillo tenker tilbake til da Norge slo Danmark 2- 0 i København i april 1998 - i oppkjøringen til VM.

-  Det var en bra prestasjon, men så leste jeg kommentaren i Aftenposten. Der sto det at det var Danmark som spilte fotball slik fotball egentlig skal spilles. Jeg fikk inntrykk av at holdningene blant folk i Norge var blitt slik, og det ga meg en vekker, sier Drillo til Dagbladet.

-  Jeg syntes det var rart at folk reagerte på den måten istedenfor å være stolte over prestasjonene til laget. Det var også rart fordi vi til tider spilte svært dristig angrepsfotball med mange folk framme.

SNART PÅ PLASS: FFKs nye trener, Egil Olsen, tar mandag fatt på jobben med å løfte Fredrikstad oppover på Tippeliga-tabellen etter årets 10. plass. - Jeg husker sjøl jeg var på kampene som guttunge og syntes de spilte bra og scoret mange mål, sier Drillo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media