Med Messi ute skinner Neymar

Se begge scoringene mot Villarreal.

Barcelona-Villarreal 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Neymar hadde kun scoret fire mål i ligaen før kveldens kamp, men nå kan ting begynne å tyde på at brasilianeren har funnet sin plass på Barcelona-laget. I kveld ble det to scoringer mot Villarreal.

Det er godt nytt for Barcelona som fortsatt må klare seg en stund uten Lionel Messi.

Messi er ventet å være ute til midten av januar etter at superstjernen pådro seg en lårskade i kampen mot Real Betis 10. november. Argentineren har scoret totalt 14 mål på 16 kamper denne sesongen, men står «bare» bokført med åtte scoringer i La Liga.

Tomålsscorer Den første scoringen til Neymar kom etter at Barcelona ble tildelt et straffespark etter en snau halvtime på grunn av en hands i boksen. Neymar var sikker fra krittmerket, og plasserte ballen sikkert i mål.

Like etter hvilen reduserte Mateo Musacchio med et knallhardt hodestøt, før Neymar igjen var på pletten for hjemmelaget. Et vakkert angrep endte i beina ti Neymar, som ikke kunne la være å score sitt andre for kvelden. Det var hans sjette scoring i ligaen denne sesongen.

Brennhete Neymar scoret også hattrick mot Celtic i Champions League denne uka.

Real Madrid kastet bort to poeng tidligere i kveld etter en Sergio Ramos-utvisning. Barcelona leder derfor La Liga med tre poeng ned til Atletico Madrid som har én kamp mindre spilt. Real Madrid følger fem poeng bak katalanerne.

La Ligas toppscorer er Cristiano Ronaldo med 17 nettkjenninger.