MATA-DOBBEL: Juan Mata startet kampen på benken, men scoret to mål da han kom innpå. Det var med andre ord et godt bytte av managerdebutant Ryan Giggs. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
MATA-DOBBEL: Juan Mata startet kampen på benken, men scoret to mål da han kom innpå. Det var med andre ord et godt bytte av managerdebutant Ryan Giggs. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB ScanpixVis mer

Med Moyes ute tangerte Manchester United sesongens største ligaseier

Pangdebut for manager Ryan Giggs.

Manchester United - Norwich 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Det meste handlet om Ryan Giggs før waliserens første kamp som manager for Manchester United, og 40-åringen fikk nærmest en kongelig velkomst på Old Trafford i kveld. «Ryan Giggs' røde og hvite armé» runget på stadion, og hovedpersonen så ut til å bli rørt over mottakelsen.

- Jeg nøt det. 4-0 er en drøm for oss. Jeg er virkelig fornøyd med forestillingen. Det er godt å ende kvelden slik vi gjorde; score mål og skape sjanser. Jeg minnet spillerne på at tempoet måtte bli høyere etter pause, og de svarte bra på det, sier Giggs ifølge BBC.

Spillerne var tydelig ute etter å score så mange mål som mulig for sin nye sjef, og stoppet ikke før det sto 4-0. Det er en tangering av sesongens største seier i ligaen (Newcastle ble slått 4-0 på sin egen hjemmebane). Den største seieren i sesongen kom i Champions League mot Bayer Leverkusen (5-0-seier).

Det er mulig å tenke seg til hvilke tanker som gikk gjennom hodet til Ryan Giggs da Juan Mata økte ledelsen til 4-0, men det er ikke godt å vite hva sparkede David Moyes tenker om kveldens resultat. Manchester United hadde flere skudd på må i kveldens kamp enn under noen av ligakampene under skotten.

- Merkelig Wayne Rooney mente det var en tøff kamp etter en tøff uke.

- Det har vært mye negativt mot oss. Vi ble såret av det og i dag ville vi vise at vi er bedre enn vi har vist. Selvfølgelig aksepterer vi ansvar, vi har underprestert, men vi må se framover. Vi må vise at vi er et topplag de neste tre kampene, sier Rooney ifølge BBC.

Giggs gjorde hele seks bytter fra 2-0-tapet mot Everton, og en spiller som Marouane Fellaini ble vraket. Den spillende manageren ville også ha full fokus på treneroppgavene, og valgte derfor å utelate seg selv også fra troppen.

- Jeg kunne tatt ut to lag fordi responsen til spillerne har vært briljant. Jeg stoler på dem alle. Jeg ville ha et erfarent lag i kveld fordi jeg visste det ville være følelsesladet kamp, og de sviktet meg ikke, sier Giggs.

Rooney sier dette om å spille for Ryan Giggs:

- Det var merkelig. Vi vet at han er en spiller med erfaring, og han er bygget til å være manager. Vi kan se på måten han har opptrådt siden han tok over. «Giggsy» har det som skal til for å bli vår neste manager, men det er opp til styret, sier Wayne Rooney om sin nye manager ifølge BBC.

Kampen mot nedrykk Kveldens kamp var viktigst for Norwich, som kjemper en tung kamp i nedrykksstriden. Med Chelsea og Arsenal som de siste to motstanderne denne sesongen, er det vanskelig å tenke seg til at det blir mange flere poeng på de gulgrønne som ligger poenget over streken.

Hjemmelaget startet kampen best, og fikk kampens første store sjanse. Danny Welbeck testet keeper John Ruddy, som reddet skuddet fra skrått hold. Manchester United hadde ballen mye, uten å skape det helt store i den første omgangen. Likevel gikk laget til pause med ledelse.

Danny Welbeck fikk plutselig ballen rett i beina noen få meter fra mål. Han fikk imidlertid ikke avsluttet, fordi Steven Whittaker hindret ham i duellen. Dommeren pekte resolutt på krittmerket, og Wayne Rooney var sikker da han hamret ballen ned i hjørnet.

Selv om dommer Lee Probert mente at Whittaker fratok Manchester United en soleklar scoringsmulighet, fikk han ikke det røde kortet av pipeblåseren.

Rooney-dobbel Scoringen var en kalddusj for bortelaget som måtte omstille seg og angripe i forsøk på en utlikning. Dermed åpnet det seg opp større rom for hjemmelaget å boltre seg i. Det gjorde også at klasseforskjellen mellom lagene ble godt synlig etter hvilen. Allerede etter tre minutter måtte Ruddy plukke en ny ball ut av buret.

Wayne Rooney er ikke en spiller du vil gi for mye tid med ballen, og det fikk Norwich smertelig erfare i kveld. Engelskmannen fikk gå uforstyrret på langs i banen, og avsluttet fra langt hold. Angriperen skled i det han skjøt, men ballen gikk likevel via stolpen og i mål til stor jubel fra hjemmelagets supportere.

Juan Mata startet overraskende på benken i kveld, men da han først kom innpå presenterte han seg på best mulige måte. bare to minutter etter innhoppet var han sist på et innlegg fra Tom Cleverley, og plutselig sto det 3-0 på måltavla.

- En glede Byttet skulle vise seg å være enda bedre seinere i kampen. Juan Mata var sist på et innlegg fra Antonia Valencia, og stanget inn sitt andre for kvelden.

- For meg er det en glede å spille under denne manageren. Da jeg var liten husker jeg han spilte og han er en ekte Manchester United-person. Men hvem som blir Manchester Uniteds nye manager er ikke opp til oss spillere, og vi må glede oss over at han leder oss, sier Mata ifølge BBC.

På overtid fikk Javier Hernandez muligheten til å øke ledelsen, men sendte ballen utenfor da han kom alene med Ruddy.

Taper var tungt for Norwich, men ble nok mottatt med glede i Wales hvor Cardiff fortsatt har et håp om overlevelse i Premier League. Klubben som ledes av Ole Gunnar Solskjær møter Sunderland i morgen.