Med prislapp på 161 mill.

LONDON (Dagbladet): Blitzene og tv-kameraene var skrudd av. Tore André Flo satt aleine på et hotellrom i Glasgow i går kveld. Sliten etter en hektisk balldag... «Steike, tv'n virker jo ikke». Flo småbanner. Nordmannen har en prislapp på 161 millioner norske: - Ingen fotballspillere i verden er verdt så mye penger.

Den skotske vikingen forsetter:

- Jeg kan ikke tenke på den summen, det er bare sånn det er. Det er jo helt vilt, det skjønner jo alle. Men, fotballen har blitt sånn, det er markedet som bestemmer ettersom interessen er så voldsom. Sammenliknet med andre verdier i livet er det absurd, sier Flo til Dagbladet.

- Hvordan takler du det forventningspresset som automatisk legges på deg ettersom den skotske prisrekorden er slått med seks millioner pund?

- Det eneste jeg kan gjøre er å ikke tenke på det i det hele tatt.

Fra Ascot

Sier Flo. Fikler videre med fjernkontrollen. Hjemme i huset utenfor London sitter kona Randi og parets to barn, alle sammen skal i nærmeste framtid reise fra Ascot til ilden i Glasgow. Til denne fotballgale byen som er delt i to. Mellom Celtic, den katolske klubben, og Rangers som spiller for Gud den protestantiske.

- Det er jo helt vilt her oppe. Jeg visste at byen var fotballgal, men ikke at det skulle være så stort. Kampen på søndag blir jo vist live til en haug med land som jeg nesten ikke kan navnet på jo, sier Flo.

- Trist å forlate Chelsea?

Tore André Flo

  • Tore Andre Flo (27) startet sin fotballkarriere i Stryn, videre via Sogndal, Tromsø og Brann.
  • Kom til Chelsea i 1997, han ble kjøpt for 300000 pund (cirka fire millioner norske kroner).
  • Siden overgangen fra Brann har han vært med på 159 ligakamper (inkludert innbyttertilværelse), han har totalt scoret 50 mål for klubben.
  • I fjor ble han toppscorer med 13 mål. Den første sesongen i Chelsea laget han 15, denne sesongen står han bokført med tre.
  • Chelsea har spilt 14 kamper denne sesongen, Flo har startet seks av dem og kommet innpå sju ganger.

Chelsea har fyrt av 58 ganger på mål så langt, Hasselbaink har truffet keeper, nett og treverk 21 ganger, Flo sju.

  • Flo har pådratt seg ett gult kort denne høsten.
  • Han er gift med Randi, har to barn og er bosatt en times kjøring utenfor Londons sentrum, i vakre Windsor, et brassespark unna Legoland.
  • I går skrev han under for Rangers i Skottland. Ny overgansrekord for skotsk fotball med 161 millioner kroner, den gamle rekorden ble slått med 80,5 millioner. Den var det Chris Sutton som hadde da han ble kjøpt fra Chelsea til Celtic i sommer.

  • Han har spilt 54 landskamper for Norge og scoret 21 mål.

- Ja, det var litt trist. Jeg har hatt noen flotte år i den klubben, og vi har trivdes veldig godt i London alle sammen.

- Randi gleder seg

- Har du og Randi hatt mange familieråd før du valgte å si ja til Rangers?

- Jeg forstår at det er noen som har skrevet at Randi ikke vil dette her, men det stemmer overhodet ikke. Det kan jeg avkrefte med en gang. Hun er helt med på det sjølsagt, det er kjempeviktig for meg, sier Flo.

- Det har også versert rykter på noen nettsteder at Nils Johan Semb har lagt et press på deg for å skifte klubb, Chelsea-direktør Colin Hutchinson skal også ha antydet dette?

- Jasså, har det stått det også. Disse nettstedene er visst flinke til å dikte de, fordi det stemmer overhodet ikke. Semb har ikke lagt noe som helst press på meg, men jeg tror nok han anser dette klubbskiftet som fornuftig.

Nervøs igjen

- Den skotske ligaen holder ikke samme nivå som det engelske, noen tanker rundt det?

- I utgangspunktet sier mange at det står bare mellom to klubber, men jeg tror nok vi veit lite om skotsk fotball i Norge. Tror nok nivået er høyere enn det vi tror.

- Når bestemte du deg for å skifte klubb?

- Jeg kom etter hvert i høst fram til den konklusjonen at det var på tide å prøve noe nytt for å komme meg videre. I utgangspunktet ville jeg til en engelsktalende klubb. En klubb som vil og kan vinne noe, sier Flo som ikke hadde planer om bli kjent med nattlivet i ført leiekilt - i går kveld... «Nei, nei. No skal eg kvile»

- Og søndag er det Rangers for alle millionene?

- Ja, det blir en storkamp. Som jeg både gruer og gleder meg til, men det er faktisk litt godt å kjenne at jeg er nervøs igjen også. Det kommer naturligvis til å bli mye oppmerksomhet rundt min person, men det må jeg takle.

- Ved å ...?

- Ja, score mål kanskje, sier Flo før vi takker for praten.

En lang manns ferd mot Rangers er over.

<B>KLAR FOR IBROX:</B> Tore André viser fornøyd fram trøye nr. 22 på Ibrox Stadion i Glasgow. Søndag spiller han mot rivalen Celtic. - Det er jo helt vilt her oppe. Jeg visste byen var fotballgal, men ikke at det skulle være så stort, sier Flo til Dagbladet.