TØRT FØRE: Blå Swix er ikke det beste når temperaturen ligger rundt 35 grader. Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Northug duellerer om hvem som er «mest mann» i ørkenen utenfor Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
TØRT FØRE: Blå Swix er ikke det beste når temperaturen ligger rundt 35 grader. Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Northug duellerer om hvem som er «mest mann» i ørkenen utenfor Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen KvaaleVis mer

Med sand i rubben

Petter Northug gikk på snørra i ørkensanden i duell med erkerivalen Odd-Bjørn Hjelmeset.

LAS VEGAS (Dagbladet): Northug har tatt med seg kompisen Odd-Bjørn Hjelmeset til Las Vegas mens han deltar i World Series of Poker.

Gjennom flere dueller i regi av Vi Menn vil de forsøke å avgjøre «hvem som er mest mann». Første duell var den noe utradisjonelle øvelsen ørkenski. Begge var seierssikre der de sto midt i Nevada-ørkenen med langrennski på beina.

- Dette blir knallhardt, og det er alltid viktig å vinne på sand. Jeg har nettopp vært på sandstrand og prikket inn toppformen, sa Northug med et flir.

Hjelmeset hadde strategien klar.

- Jeg skal være så frekk som mulig, og litt frekkere enn Petter.

Tørt føre Begge hadde smurt for stabilt tørt ørkenføre, selv om det kom noen regndråper under konkurransen. Det hele ble en bitter nedtur for verdensmesteren Northug.

PÅ TRYNET Her går det galt for Petter Northug. Odd-Bjørn Hjelmeset fosser forbi og kan lett innkassere seieren. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
PÅ TRYNET Her går det galt for Petter Northug. Odd-Bjørn Hjelmeset fosser forbi og kan lett innkassere seieren. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

- Jeg kommer tilbake, lover Northug etter å ha gått alvorlig på snørra i siste runde som handlet om å kommer raskest ned en diger sanddyne.

Dermed kunne Hjelmeset legge seg ned og rulle over mållinja med Northug langt, langt bak.

- Philip Boit jo, ropte Hjelmeset da Northug omsider kom til mål.

Han syntes Northug minnet om den kjente kenyanske langrennsløperen som kom i langt bak alle de andre da han deltok i OL.

Skal feire Men duellen, som ble gjennomført natt til mandag norsk tid, er bare én av tre, og Northug hevder at nederlaget bare er en del av planen.

- Bare tenk på Odd-Bjørn som er i Las Vegas for første gang. Han kommer til å feire dette voldsomt og ha mange seige kvelder. Da kommer jeg tilbake og vinner, sier Northug.

SEIERHERRE: Odd-Bjørn Hjelmeset (t.h.) ble best i to av tre heat i duellen mot Petter Northug. Vi Menn-redaktør Alexander Øystå i midten. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
SEIERHERRE: Odd-Bjørn Hjelmeset (t.h.) ble best i to av tre heat i duellen mot Petter Northug. Vi Menn-redaktør Alexander Øystå i midten. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

- Ja, dette skal feires. Ikke tenk på det, repliserer Hjelmeset.

Til sammen ble tre korte løyper i ørkenen utenfor syndens by forsert med vanlige langrennsski på beina. På forhånd fryktet Hjelmeset at han kunne få problemer med sand i rubben, og det startet ikke bra. I første heat snublet skiveteranen i sine egne ski på det knusktørre føret.

- Jaja. Det er jo moro at Petter kan vinne noe av og til han også, sa Hjelmeset og gliste.

- Sendte klage
Så satte veteranen inn støtet. Han er 15 år eldre enn Northug, som er kjent for sitt voldsomme rykk, men Hjelmeset knuste Northug. Det klarte han selv om han fikk en ståltråd i rubben.

- Her må jeg sende inn en skriftlig klage. Odd-Bjørn kastet sand mot meg, sa en påtatt frustrert Northug.

MANDIG: Petter Northug mente det rosa undertøyet til Odd-Bjørn Hjelmeset beviser at han ikke kan være «mest mann» av de to. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
MANDIG: Petter Northug mente det rosa undertøyet til Odd-Bjørn Hjelmeset beviser at han ikke kan være «mest mann» av de to. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Klagen ble raskt forkastet, og i tredje og avgjørende heat skyldte Northug igjen på ufine triks fra Hjelmeset.

- Jeg tror TV-bildene vil vise at han søker inn mot meg og hekter meg, sa Northug til Dagbladet da han sto dekket i sand fra topp til tå og tok innover seg nederlaget.

Klar for afterski
Humøret var likevel ikke altfor dårlig.

- Nå blir det afterski, proklamerte Northug.

Vi Menn har satt opp en pengepremie som går til vinnerens moderklubb. Foreløpig er Hjelmesets klubb Fjellhaug/Vereide nærmere pengene enn Northugs Mosvik IL.

I LEDELSEN: Petter Northug tok ledelsen i første heat, men den gamle var eldst. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
I LEDELSEN: Petter Northug tok ledelsen i første heat, men den gamle var eldst. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at jeg skal vinne det hele, sier Hjelmeset til Dagbladet og gliser.

I kveld norsk tid spiller Northug dag to av poker-VM. Hjelmeset skal sitte ringside og følge med.

MOTBAKKE: Føret var tungt i de enorme sanddynene. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
MOTBAKKE: Føret var tungt i de enorme sanddynene. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer