- Med seier er vi med igjen

Ijeh vil hjelpe Viking oppover på tabellen.

(Dagbladet.no) Peter Ijeh og Viking har hatt en skuffende sesong. «Siddisene» skulle kjempe om medalje, men ligger på en skuffende niendeplass på tabellen etter 15 spilte kamper.

• Følg alle Tippeligakampene HER fra klokken 18.00.

Uwe Röslers menn har kanskje hatt marginene mot seg, men laget har utvilsomt slitt med å sette ballen i mål. Stavanger-laget har bare scoret 18 mål i årets eliteserie, og solgte nylig Andrius Velicka til det skotske storlaget Glasgow Rangers.

Viking sitter da bare med én ren spiss til disposisjon, Peter Ijeh, som til nå har slitt med å finne formen som reddet Viking fra nedrykk i 2006-sesongen og ga dem bronsje i fjorårsesongen.

Selv vil ikke Ijeh snakke om formsvikten.

- Jeg vil ikke snakke om mangelen på seriemål. Jeg vil ikke tenke på det for da blir det et stort tema og til slutt et problem, sier Ijeh til Aftenbladet.

Ijeh velger heller å rette fokus mot laget og Nigerianeren tror Viking kan begynne klatringen på tabellen med seier over et formsterkt Lyn i kveld.

- Det er fire poeng opp til bronsje og selv om vi har mange gode spillere ute med skade har vi en god sjanse mot Lyn i kveld. Med seier er vi med igjen, sier Ijeh.


- Lyn er favoritter
Viking har store skadeproblemer foran søndagens kamp og Uwe Rösler sa tidligere i uken at han «måtte gjøre noe crazy» for å få brikkene til å falle på plass. Det har vært snakk om unge Cristian Landu Landu (16) skal få muligheten på stopperplass, men Thomas Pereira kan også ta plassen som midstopper.

Viking har hatt et godt grep på Lyn de siste årene og står med to seire og to uavgjorte på de siste to oppgjørene. Likevel tror Rösler at det er Lyn som er favorittene i kveldens oppgjør.

HAR IKKE SCORET: Peter Ijeh har ikke scoret mål i tippeligaen i år. Her brenner han en stor sjanse mot Lyn i deres forrige møte på Ullevaal tidligere i sommer. Foto: SCANPIX
HAR IKKE SCORET: Peter Ijeh har ikke scoret mål i tippeligaen i år. Her brenner han en stor sjanse mot Lyn i deres forrige møte på Ullevaal tidligere i sommer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er ikke mange lag som er favoritter mot Viking i Stavanger, men foran denne kampen mener jeg uansett at det er Lyn som er favorittene, sier Rösler til klubbens hjemmeside.

Når lagene møttes på Ullevaal i juni leverte Viking en solid forestilling, men Lyn valset opp med en liten sluttspurt og fikk med seg ett poeng. Rösler håper laget hans tar tre poeng i dag.

- Vi presterte årsbeste mot dem sist. Slagplanen for å slå dem er klar og jeg har uansett troen på seier, sier Rösler.

Tippeligaen live på Dagbladet.no fra klokken 1800.

- Med seier er vi med igjen
<B>SKADEFRI:</B> Henning Berg kan stille med sin faste startellever. Berg og Lyn har signert to nye spillere i sommer, men det er usikkert om noen av dem vil starte i kveld.