Med sju runder igjen å spille utbetaler bookmakeren pengene for United-gull

Trosser Ferguson etter milliontap i 1998.

KOBLET GREPET: Manchester United økte forspranget til fem poeng etter den seine 2-0-seieren mot Blackburn mandag. Her har Ashley Young nettopp skrudd inn 2-0 etter sesongens lengste angrep i Premier League - som varte i nesten to minutter og talte 37 trekk. Foto: EPA/PETER POWELL
KOBLET GREPET: Manchester United økte forspranget til fem poeng etter den seine 2-0-seieren mot Blackburn mandag. Her har Ashley Young nettopp skrudd inn 2-0 etter sesongens lengste angrep i Premier League - som varte i nesten to minutter og talte 37 trekk. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

(Dagbladet): Sju runder gjenstår i Premier League, men allerede nå betaler bookmakerselskapet Betfred ut premiepengene til tipperne som før sesongen spilte på Manchester United som ligamester.

Det til tross for det er 21 poeng igjen å spille om - og Uniteds forsprang ikke er større enn fem poeng.

Betfred-eier Fred Done frykter imidlertid ikke å gå på den samme smellen som han gjorde i 1998. Da punget han også ut til dem som hadde satt penger på United, på et tidspunkt der Alex Fergusons menn ledet med 12 poeng på Arsenal.

Men med en strålende innspurt var det London-laget som kunne juble til slutt - etter å ha vunnet ligaen ett poeng foran de røde djevlene

Har dummet seg ut før
- I 1998 sa Fergie at jeg aldri måtte gjøre det igjen, men sir Alex trenger ikke å bekymre seg. Jeg tar ikke feil denne gangen. United er over mållinja med tanke på å ta tittel nummer 20. Selv med derbykampen i vente er fem poengs forsprang rett og slett for mye til at City kan hente det inn, sier Done til The Guardian.

Han er selv United-supporter fra Manchester, og har tapt penger på skråsikkerheten andre ganger også. I 2004/05-sesongen veddet han én million pund med bookmakerkollega Victor Chandler på at United ville havne foran Chelsea på tabellen. Men José Mourinho ledet blåtrøyene til suverent ligagull, 18 poeng foran United på tredjeplass.

- Snedig PR-tiltak
Kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, Magne Vikøren, sier en tilsvarende utbetaling ikke kunne skjedd hos dem.

- Dette er vel et snedig PR-tiltak, og i og med at jeg uttaler meg fungerer det for så vidt også. Vi holder oss til at spillet skal være avgjort, sier han til Dagbladet.

Selv sympatiserer han med Liverpool, og i valget mellom to onder håper han det blir City som løfter ligatrofeet i mai.

- United har den unike vinnerkulturen og har levert en kanonsesong. Jeg er stygt redd det blir United, og jeg har allerede gratulert mine røde kollegaer på jobb.

- Noe forskuddsutbetaling kommer likevel ikke på tale?

- He-he. Vi som er glad i fotball, spenning og underholdning vet at alt kan skje, selv om noe kan virke veldig klart. Alle husker jo kampen i Istanbul, sier han, og sikter selvsagt til Liverpools Champions League-triumf i 2005 der de lå under 0-3 til pause.

Manchester United er uansett inne i en god flyt og har vunnet sine sju siste kamper. City står med én fattig seier på sine fire siste, og har et tøffere kampprogram på papiret.

Men om de lyseblå vinner resten av kampene sine, trenger de bare at et annet lag greier uavgjort mot United for å være likt poengmessig.

City og United møtes på Etihad den 30. april.

UTE AV CITYS HENDER: Mario Balotelli og Manchester City er nå avhengige av hjelp for å fravriste United ligagullet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
UTE AV CITYS HENDER: Mario Balotelli og Manchester City er nå avhengige av hjelp for å fravriste United ligagullet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer