Med Spania på kopimaskinen

Men akkurat det holder foreløpig bare nesten for Frankrike.

IKKE EFFEKTIVE NOK: Franck Ribery og Frankrike hadde ballen 60% av tida og totalt i 38 minutter mot England, men angrepsspillet ble ikke effektivt nok uten bruk av fart på kantene. FOTO: Reuters/Yves Herman.
IKKE EFFEKTIVE NOK: Franck Ribery og Frankrike hadde ballen 60% av tida og totalt i 38 minutter mot England, men angrepsspillet ble ikke effektivt nok uten bruk av fart på kantene. FOTO: Reuters/Yves Herman. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE  som ikke synes at det å slå pasning etter pasning ikke er vakkert i seg selv, kan få noen triste sommeruker. For i dette mesterskapet  gjelder det å eie ballen mest mulig.

I to internasjonale turneringer på rad har Spania med en grunnstamme fra FC Barcelona vist at sånt lønner seg. Begge ganger har laget dessuten vunnet alt som er av statistikker over korte pasninger, vellykkete pasninger og antall pasninger.

Bare kampen om å slå flest lange pasninger har vært jevnere. Men det er visst en forhistorisk kamp.

DET første eksempelet på dette skiftet kom med selveste Tyskland i åpningskampen mot Portugal. Den flotte tyske framgangen de siste årene har helst skjedd med voldsomt driv i lengderetningen. Dette unge laget har flere svært talentfulle ballspillere som vanligvis har kombinert disse ferdighetene med stort trykk framover.

Denne gangen gikk det betraktelig mer på tvers selv om kaptein Phillip Lahm på venstrebacken selvsagt ble brukt ofte. Denne mer ballholdende tyske varianten hadde kanskje mest å gjøre med kvaliteten på motstanderen, men muligens har et par av de sentrale spillerne siden sist fått med seg noen nye erfaringer fra spansk klubbfotball. Selv om spillestilen for Mesut Özil og Sami Khedira under Jose Mouhrino i Real Madrid som oftest har dreid seg om å bryte ned Barcelona-fotballen, smitter selve ballholdet. Sånt hører jo gjerne de dominerende klubbene til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer