- Med Svennis kan vi vinne alt

Liverpools midtbaneterrier Steven Gerrard er helt overbevist om at Sven-Göran Eriksson er riktig mann for det engelske landslaget.

LONDON (Dagbladet): - Han er mannen som kan bringe suksess til England, sier Gerrard.

Liverpool-spilleren, som vil bære kapteinsbindet for England for første gang i kveld, sier til avisa Daily Mirror at han er lettet og glad for at Eriksson valgte å signere en langtidskontrakt.

- Jeg hadde et brennende ønske om at han skulle bli hos oss fordi han er den beste mannen for jobben. Sven er mannen som kan hjelpe England til suksess, enten det er i EM denne sommeren eller i VM om to år. Han er mannen som kan levere, sier Gerrard. Han mener han har alle spillerne med seg.

- Han får deg til å føle deg spesiell, ønsket og velkommen. I forhold til andre trenere sier han ikke så mye på treningsfeltet, men det han sier er viktig. Han er veldig god til å gi individuelle tilbakemeldinger som betyr mye for den enkelte spiller, sier Gerrard.

Rekordlønn

Svenskens siste runde med forhandlinger skal ha gjort ham til den første uangripelige England-manageren. Dersom det engelske forbundet skulle få lyst til å sparke ham, vil det koste vel 175 millioner kroner, skriver avisa Daily Express. Med en slik fallskjerm mener mange det vil bli for dyrt for forbundet å kvitte seg med Eriksson uansett resultater.

Ifølge de engelske avisene vil svensken ha en årslønn på rundt 50 millioner fram til kontrakten utløper i 2008. Selv om spillerne støtter svensken, tror flere at den høye lønna betyr at bare suksess er godt nok for folket. Derfor må de prestere allerede mot Sverige i kveld, mener keeper David James.

- Det eneste som vil gjøre alle fornøyde, er at vi har suksess. Hvis vi ikke presterer på banen, vil alle se på oppladningen og det som skjedde i forkant som en mulig årsak, sier James.

Manchester City-spilleren mener diskusjonen rundt svenskens kontrakt bare har virket positivt på spillergruppa.

- Vi er blitt som en familie der alle stiller opp for hverandre. Du vinner ikke turneringer bare ved å ha 11 gode spillere. Det er en helhet som må skapes med spillere, manager og støtteaparat, sier James til Daily Mail.

Stjernene hviler

Engelskmennene må klare seg uten David Beckham i kveld. Steven Gerrard som er hans stand-in mener det er helt avgjørende at nøkkelspillerne er friske til EM.

- En av årsakene til at vi ikke lyktes i sist VM var at spillere som Beckham ikke var helt skadefri. Det er vi avhengige av, mener Gerrard.

Det harde programmet i Premier League er årsaken til at flere stjernespillere står over dagens internasjonale kamper. Blant dem som hviler er Arsenals-spillerne Fredrik Ljungberg, Thierry Henry og Robert Pires som alle skal spille semifinale i cupen kommende lørdag. Det skal også Manchester Uniteds Ryan Giggs, Darren Fletcher og Roy Carrol som også har meldt avbud for sine landslag.

TROR PÅ ERIKSSON: Liverpool-kaptein Steven Gerrard er lojal overfor sine overordnede. I går ble han belønnet med kapteinsbindet av Englands manager, Sven-Göran Eriksson.