Med tap i kveld er Chelsea nærmere nedrykk enn ligagull

Langli tror det ender uavgjort.

SEIRET SIST: Javier Hernandez, Dimitar Berbatov og Ryan Giggs gikk seirende ut av Uniteds siste møte med Chelsea da de vant Charity Shield på Wembley. På Stamford Bridge har ikke de røde djevlene vunnet på hele ni år. Foto:  AP Photo / Tom Hevezi / Scanpix
SEIRET SIST: Javier Hernandez, Dimitar Berbatov og Ryan Giggs gikk seirende ut av Uniteds siste møte med Chelsea da de vant Charity Shield på Wembley. På Stamford Bridge har ikke de røde djevlene vunnet på hele ni år. Foto: AP Photo / Tom Hevezi / ScanpixVis mer

Følg Chelsea - Manchester United direkte i livestudio fra kl. 20.45 i kveld!

(Dagbladet): Om Chelsea skulle tape kveldens storkamp mot Manchester United i kveld vil de være nærmere nedrykk enn de er et nytt ligagull.

De regjerende ligamesterne er før kampen 15 poeng bak Chelsea. Med tap vil de være 18 poeng bak.

Ned til Wolverhampton, som ligger på 18. plass, er det 17 poeng.

Ikke vunnet siden 2002 Men Chelsea har en god statistikk hjemme mot United.

Ligalederne har ikke vunnet på Stamford Bridge siden 2002. Da var Ruud van Nistelrooy, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes målscorerne til de «røde djevlene». Chelsea er også det laget som har scoret flest mål på United.

Siden oppstarten av Premier League i 1992 har de blå fra vest-London scoret 46 mål mot Alex Fergusons elever.

En trøst for United-fansen er at Stamford Bridge er ikke det fortet det en gang var. Chelsea kun har tatt åtte poeng på de seks siste hjemmekampene.

- Chelsea er favoritt TV 2-kommentator Morten Langli holder Chelsea som favoritter i kveldens kamp.

- Tror mest på uavgjort, men om jeg skal velge en vinner har jeg mer tro på Chelsea enn United. Ferguson vil trolig velge samme tilnærming som borte mot Tottenham og Manchester City der det endte uavgjort i begge kampene.

- United er trolig veldig fornøyd med uavgjort, sier Langli til Dagbladet.

Fremgang Chelsea startet sesong forrykende, men etter at Carlo Ancelottis assistent Ray Wilkins fikk sparken har det bare gått nedover.

Langli mener likevel at en ser klare forbedringstegn hos ligamesterne.

- Det har vært mange bytter på laget, både spillere og formasjons-messig. Det er vanskelig å spekulere i hva slags effekt Wilkins-sparkingen hadde, men det har vært mye bråk i kullissene. Det var mye som kom samtidig.

SPILLER: Wayne Rooney slapp karantene for albueslaget mot James McCarthy, og starter trolig mot Chelsea. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix
SPILLER: Wayne Rooney slapp karantene for albueslaget mot James McCarthy, og starter trolig mot Chelsea. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix Vis mer

- Mot FC København så Chelsea bra ut. De var mer direkte i spillestilen, og det så ut som om spillerne funker bedre sammen. FCK var riktig nok lettere motstand, men en så likevel forbedringstegn, sier Langli.

Han tror det blir en relativt åpen kamp, og tror Chelsea vil angripe ligalederne.

- De må fremover, og får vi en tidlig Chelsea-scoring tror jeg vi får se en veldig underholdende kamp.

Vidic mot Torres Det er mange kamper i kamper i kveldens kamp. Nemanja Vidic mot Fernando Torres er en av dem.

- Torres har hatt noen dårlige og noen veldig bra kamper mot Vidic. Men det er ingen tvil om at Vidic har vært i mye bedre form denne sesongen enn det Torres har vært, sier Langlie og legger til at Torres spilte en meget god kamp mot FC København til tross for at målene uteble.

United-stopper Rio Ferdinand mener at Chelseas nye signeringer, Torres og David Luiz, ikke vil slå ut i full blomst før neste seong.

- De vil gjøre Chelsea bedre, men ikke før neste sesong. Det er vanskelig å finne seg til rette i januar, sier Ferdinand, som mister kveldens kamp på grunn av skade, til Manchester Uniteds hjemmesider.

KAMP I KAMPEN: Nemanja Vidic har slitt med Fernando Torres i tidligere møter med spanjolen. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
KAMP I KAMPEN: Nemanja Vidic har slitt med Fernando Torres i tidligere møter med spanjolen. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix Vis mer