RORYS TUR? De fleste ekspertene tror McIlroy vinner Masters på Augusta i år.Foto: EPA/ERIK S. LESSER/NTB Scanpix
RORYS TUR? De fleste ekspertene tror McIlroy vinner Masters på Augusta i år.Foto: EPA/ERIK S. LESSER/NTB ScanpixVis mer

Med Tiger ute kan Rory brøle

Ekspertene tror på McIlroy før Masters.

Tiger Woods' fravær og skader hos andre favoritter gjør årets Masters mer åpen enn på mange år. Mange tror nordirske Rory McIlroy endelig skal få sitt gjennombrudd på Augusta.

McIlroy har bare en 15.-plass fra 2011 som sin beste prestasjon i Masters, men 24-åringen begynner å få den erfaringen som trengs for å lykkes på ekstremt vanskelige Augusta.

I 2011 ledet McIlroy med ni hull å spille på sisterunden, men en katastrofal avslutning sendte ham ned til 15.-plass.

- Da jeg snakket med foreldrene mine neste morgen begynte jeg å gråte, sa McIlroy til The Guardian noen måneder senere.

Da hadde han blitt kvitt demonene ved å cruise til seier i US Open, den første majorturneringen siden kollapsen i Masters. McIlroy sier han ikke kan forestille seg en karriere uten å vinne på Augusta National.

- Jeg vil vinne så raskt som mulig. Jeg blir skuffet dersom jeg avslutter karrieren uten å gjøre det, sier McIlroy.

Tiger ute med skade Selv om verdensener Woods, som nylig opererte ryggen, ikke har vunnet på Augusta siden 2005, ville 38-åringen vært favoritt dersom han kunne delta. Det er få baner som passer Woods bedre enn Augusta.

Tiger har totalt vunnet Masters fire ganger. I tillegg har han ni topp ti-plasseringer.

Andre favoritter som Phil Mickelson, som har tre Masters-titler, og Jason Day har også slitt med skader i forkant av turneringen.

Sports Illustrated samler ukentlig et knippe eksperter som diskuterer golf, og før Masters har flere McIlroy som den store favoritten.

- Han var min favoritt før og er det ennå. Han har spilt bra og en seier er like rundt hjørnet, sier Jeff Ritter fra Sports Illustrated.

Også Eamon Lynch fra Golf.com og Gary Van Sickle fra Sports Illustrated har stor tro på nordiren.

Ellers er regjerende mester Adam Scott en som tippes høyt oppe av de fleste.

McIlroy står med to majortitler i karrieren, men har til tider slitt det siste året.

Siden utgangen av 2012 har han bare vunnet én turnering, Australian Open i desember i fjor.

Likevel har han vist tegn på bedring den siste tiden og avsluttet sist helgs PGA-turnering med en strålende 65-runde.

Irsk lykketreff? I tillegg må han tåle mye oppmerksomhet for sitt forhold til den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki. I fjor gikk det rykter om at de hadde gått hver til sitt, men på nyttårsaften offentliggjorde paret at de er forlovet.

Ingen ire eller nord-ire har noensinne vunnet Masters, men i Tiger Woods' fravær er det en statistikk som taler for at det skjer i år.

Siden Woods ble proff har han gått glipp av fire majorturneringer. Samtlige er vunnet av en ire eller nord-ire, The Open i 2008 (Padraig Harrington), PGA-mesterskapet i 2008 (Harrington), U.S. Open i 2011 (McIlroy) og The Open i 2011 (Darren Clarke).

- Det er et godt tegn. Jeg er ikke veldig overtroisk, men det kan gi meg ekstra tro på at jeg kan lykkes denne uken, sier 24-åringen.

(NTB)