Medalje for Stabæk

Stabæk har minst tatt bronse i årets eliteserie etter å ha slått Aalesund 3-1 i dag.

For å ta sølvet er Stabæk avhengige av at Bodø/Glimt avgir poeng og at de selv helst tar alle poengene borte mot Viking i siste runde lørdag.

- Nå går vi for sølvet. Det er helt klart, sa Stabæk-trener Gaute Larsen til NTB etter at tre nye poeng var et faktum.

Stabæk har de siste årene kvittet seg med nesten et helt lag med kvalitetsspillere og skåret betydelig ned på sine lønnsbudsjetter. Det viser at dyre spillerkjøp ikke er alfa og omega i norsk fotball.

- Vi er blitt et lag. Det viste ikke minst kampen i dag. Det buttet imot i hele 1. omgang, men vi kom tilbake. Bodø/Glimt, Sogndal og vi har vist veien for en ny trend i norsk fotball, sa Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, til NTB.

Lite som skilte

Til tross for tapet har Aalesund på nest siste plass ennå mulighet til å sikre seg fortsatt eliteseriespill neste sesong.

Det var jevnt mellom lagene i 1. omgang, og det ville vært vanskelig for en uinnvidd å forstå hvilket lag som kjempet om medaljer og hvem som kjempet om å overleve i eliteserien. Hjemmelaget var langt unna taktene fra jubelkampen på Lerkendal forrige søndag.

Stabæk kom under i målprotokollen da Aalesund scoret på sin første skikkelige mulighet. Morten Moldskred, som scoret tre mål i cupen mot nettopp Stabæk, gjorde det denne gang etter et flott gjennomspill fra Tor Hogne Aarøy.

Hjemmelaget forsøkte seg, men fikk ikke satt inn noe skikkelig trykk mot Kim Deinoff i AaFK-målet før pause. Gjestene var giftige på kontringer, og like før sidebytte fikk Moldskred muligheten igjen. Jon Knudsen reddet mesterlig.

- Vi spilte en god 1. omgang, og jeg følte vi hadde en for liten ledelse ved pause. Vi kunne fort ha scoret på de mange overgangene våre, sa AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Snudde

Etter sidebytte klarte Stabæk å snu kampen. Først hadde Martin Andresen en suser i stanga etter 11 minutter. Like etter var lagene like langt da Peter Sand fikk stå umarkert inne i feltet og heade ballen i mål.

Trykket som manglet i 1. omgang var nå etablert, og to minutter etter utligningen dundret Martin Andresen inn 2-1. Derfra og inn var det Stabæk som eide kampen.

Samir Fazlagic hadde vært på banen i ett minutt før også han fikk treff og smelte inn 3-1-scoringen bak Deinoff. Da var kampen kjørt for gjestene fra Aalesund.

- Vi sluttet å spille fotball. Vi gikk ikke inn i duellene, og det nytter ikke, sa Normark, som kunne glede seg litt da han hørte at Brann hadde slått Tromsø 1-0 på Alfheim.

- Jeg får være så ærlig å si at det gledet meg. Vi har en mulighet på Kråmyra neste helg. Vi må slå Bryne, og samtidig vet vi at Tromsø får det tøft på Lerkendal. Vi må vel klare å mobilisere de mange sunnmøringene på nytt denne uken, sa AaFK-treneren.

(NTB)