Norske snowboardutøvere i US Open

Medalje til Kleveland i USA

Marcus Kleveland ble nummer tre i slopestyle i US Open i snowboard fredag. Han falt i siste hopp da han kjørte for seier.

TREDJEPLASS: Marcus Kleveland tok tredjeplassen i US Open fredag. Foto: Chris Dillmann/Vail Daily via AP
TREDJEPLASS: Marcus Kleveland tok tredjeplassen i US Open fredag. Foto: Chris Dillmann/Vail Daily via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg kan det trikset i blinde. Jeg har ikke bommet på det på tre år, så at det ikke skulle sitte nå er veldig bittert, sa Kleveland i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

Han falt på en backside trippel 14 i siste hopp.

Kleveland ledet før siste omgang og var derfor sistemann som satte utfor. Mark McMorris hadde falt hardt i annen omgang og hadde tydelig vondt. Han sa i TV-intervju at han trolig hadde brukket et ribbein, men kjørte likevel i siste omgang og tok ledelsen.

Kleveland hevet vanskelighetsgraden i siste forsøk og gjorde triks som scoret høyere enn McMorris nedover i løypa, men i siste hopp gikk det galt.

- Det er litt surt, for han ville definitivt vunnet med de andre triksene han gjorde. Han er skuffet nå, men tredjeplass i US Open er en fin revansj etter OL, sa landslagstrener Per Iver Grimsrud etter konkurransen i Vail.

McMorris ble førstemann som har vunnet US Open i slopestyle to år på rad. Canadieren var døden nær etter en ulykke forrige sesong, men kom tilbake i tide til OL. Der tok han bronse, og lørdag var han igjen på toppen av seierspallen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer