Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske snowboardutøvere i US Open

Medalje til Kleveland i USA

Marcus Kleveland ble nummer tre i slopestyle i US Open i snowboard fredag. Han falt i siste hopp da han kjørte for seier.

TREDJEPLASS: Marcus Kleveland tok tredjeplassen i US Open fredag. Foto: Chris Dillmann/Vail Daily via AP
TREDJEPLASS: Marcus Kleveland tok tredjeplassen i US Open fredag. Foto: Chris Dillmann/Vail Daily via AP Vis mer

- Jeg kan det trikset i blinde. Jeg har ikke bommet på det på tre år, så at det ikke skulle sitte nå er veldig bittert, sa Kleveland i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

Han falt på en backside trippel 14 i siste hopp.

Kleveland ledet før siste omgang og var derfor sistemann som satte utfor. Mark McMorris hadde falt hardt i annen omgang og hadde tydelig vondt. Han sa i TV-intervju at han trolig hadde brukket et ribbein, men kjørte likevel i siste omgang og tok ledelsen.

Kleveland hevet vanskelighetsgraden i siste forsøk og gjorde triks som scoret høyere enn McMorris nedover i løypa, men i siste hopp gikk det galt.

- Det er litt surt, for han ville definitivt vunnet med de andre triksene han gjorde. Han er skuffet nå, men tredjeplass i US Open er en fin revansj etter OL, sa landslagstrener Per Iver Grimsrud etter konkurransen i Vail.

McMorris ble førstemann som har vunnet US Open i slopestyle to år på rad. Canadieren var døden nær etter en ulykke forrige sesong, men kom tilbake i tide til OL. Der tok han bronse, og lørdag var han igjen på toppen av seierspallen.

McMorris vant foran amerikanske Chris Corning og Kleveland.

Ståle Sandbech ble nummer fem, mens Fridtjof Sæther Tischendorf endte sist av de ti finalistene.

Kvinnenes finale ble avlyst på grunn av værforholdene, og poengsummene fra semifinalene ble gjeldende. Jamie Anderson vant, mens Silje Norendal ble nummer seks.

I kvinnenes halfpipefinale lørdag vant OL-mester Chloe Kim.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling