Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge ikke til semifinale i EM

Medaljedrømmen knust for håndballgutta

Norge fikk ikke femmålsseieren de trengte.

FRUSTRERT: Landslagssjef Christian Berge var tydelig frustrert underveis i oppgjøret mot Sverige.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRUSTRERT: Landslagssjef Christian Berge var tydelig frustrert underveis i oppgjøret mot Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sverige - Norge 25-28 (11-12)

ZAGREB/OSLO(Dagbladet): Det blir ingen ny norsk medalje for de norske håndballherrene i EM. Det til tross for seier mot Sverige i den siste kampen i mellomspillet.

Det ble en tett og jevnspilt affære mot Sverige hvor Norge aldri var i nærheten av å få det forspranget de trengte for å nå en EM-semifinale.

Før kampen var utgangspunktet klart. Norge måtte vinne med fem mål og få hjelp av Frankrike med seier over Kroatia for at de norske håndballgutta skulle sikre semifinaleplass.

- Jeg føler meg tom. Vi gjør en bra match, og får den egentlig i det sporet vi ønsker. Vi brenner sjanser og tar noen litt for dårlige muligheter. Da ender det slik, sa landslagssjef Christian Berge til TV 3.

Foran få tilskuere inn i store Arena Zagreb med plass til 15 000 tilskuere var det på mange måter «vinn eller forsvinn» for begge lag.

- Det var heroisk innsats av guttene, men det hjelper dessverre ikke, sier Berge.

Ved flere anledninger var Norge to mål foran med sjansen til å øke, men hver gang klarte svenskene å slå tilbake. Ti minutter før slutt var Norge to mål foran og Eivind Tvedten hamret et skudd i undersiden av tverrliggeren, Sverige kontret og Sander Sagosen fikk to minutter for holding.

Norge fikk en ny sjanse da svenske Jim Gottfridsson fikk direkte rødt kort etter en stiv arm i halsen på Sander Sagosen sju minutter før slutt. Norge fikk igjen en to måls ledelse, men det ble for lite for sent. I stedet pådro Sagosen seg en to-minutter og siste rest av norsk håp forsvant.

Det kokte litt over for de norske herrene mot slutten av kampen og også Kristian Bjørnsen pådro seg også en to minutters utvisning. Dermed avsluttet de med fire mot seks.

Bergerud stor

En nordmann stod virkelig fram i oppgjøret.

Torbjørn Bergerud spilte sin desidert beste kamp i EM. Keeperen som har fått kritikk for spillet sitt tidligere i mesterskapet var tilbake i praktslag og leverte redninger fra både kant, langskudd og kort hold.

- Han står vanvittig godt og er med å gir oss muligheten til å klare dette, sa landslagssjef Berge.

Fra start til slutt viste Bergerud hvilken fantastisk målvakt han er på sitt beste og endte med en redningsprosent på 44 prosent.

Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer med sju mål i kampen.

Illsint Berge

Halvveis i den første omgangen var Norge to mål foran med 7-5-ledelse. En illsint Christian Berge fikk se at Norge rotet bort muligheten til tre måls ledelse til pausen. I stedet fikk Sverige omgangens siste mulighet og satte den. Dermed var Norge bare målet foran til pause, til tross for godt keeperspill.

På det meste hadde Norge en tre måls ledelse, men tok for dårlige valg offensivt da muligheten til å øke ledelsen og i stedet kom svenskene raskt tilbake til ett mål bak.

Tre straffemiss

SKUFFET: Christian Berge med hendene til hodet underveis i oppgjøret mot Sverige. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
SKUFFET: Christian Berge med hendene til hodet underveis i oppgjøret mot Sverige. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån Vis mer

Sverige har EMs beste keeper i Mikael Appelgren og det fikk de norske straffetakerne kjenne på. Norge misset på de tre første straffekastene de fikk ved Bjørnsen og Sagosen.

- Vi har periodevis hatt problemer med å score mål. Sagosen har ikke hatt sin beste dag og Bjørnsen har definitivt ikke det, sa TV3-ekspert Kristian Kjelling.

- Det er rett og slett ikke godt nok av meg og laget. Vi slet offensivt og klarte ikke skape nok i angrep. Vi kom inn med gulldrømmer og nå blir det ikke medaljer. Det er ikke godt nok og nå er jeg veldig skuffa, sa Sander Sagosen til TV 3.

Utover i omgangen var Appelgren stor og reddet flere store norske muligheter. Dermed klarte aldri Norge å få den nødvendige luken de trengte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!