Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljehåp i sumpa

PARK CITY (Dagbladet.no): Trine Bakke Rognmo og Hedda Berntsen var blant verdens beste slalåmjenter. I kveldens OL-slalåm er de langt fra favoritter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Begge har vært nede i sumpa, sier slalåmtrener Erik Skaslien til Dagbladet.no.

- Det går i alle fall bra med ekteskapet, sier Trine Bakke Rognmo.

I fem sesonger på rad var hun i verdenstoppen. I fjor røk hun korsbåndet. Comebacksesongen begynte med fjerde- og femteplass. Siden har det vært helsvart.

- Jeg tror liksom ikke jeg kan kjøre godt igjen før jeg ser resultatene. Var veldig fin i begynnelsen av sesongen, men jeg vet ikke hva som skjedde i Maribor der alt snudde. Der var det veldig tørr og griffy snø - slik vi har trent på i Jackson. Det har bare ikke passet meg i år, og da kom det plutselig mange rare tekniske ting i kjøringa mi, sier hun.

- Ligger det i hodet eller beina?

- Tidlig i sesongen var jeg sterk i hodet, men etter Maribor har det nok sittet mest i hodet, sier hun.

Treningene de siste dagene har vist svak lysning.

- Tirsdag var det mye mer artig å være på ski enn de siste ukene. Servicemannen har fikset litt på skiene mine. Gjort dem smalere foran. Det passet meg bra, sier hun.

Nye ski

Hedda har slitt med både psyke og samarbeid mot trenerteamet i år. Sjøl skylder hun på skiene.

- I vinter har jeg slitt med skiene mine. Har kjørt på 155 cm ski, mens de andre har kjørt på 150 cm ski. Jeg likte ikke de jeg kjørte på, og nå har jeg fått 150 cm ski jeg synes er skikkelig gode, sier hun til Dagbladet.no.

Hun fikk sjøltillit gjennom treningene før OL.

- Da vi kjørte på tid i Jackson gikk det veldig bra. Kjørte fort i forhold til mange av de andre gode som var der, sier hun.

- Berg-og-dalbane

Trener Erik Skaslien advarer å vente reprise av de to siste mesterskapene der de norske jentene har tatt bronsemedalje i slalåm begge gangene (Trine Bakke i Vail-99 og Hedda Berntsen i St. Anton-01).

- Slalåmjentene har gjennom sesongen kjørt berg-og-dalbane. De har vært ned i den dypeste sumpa begge to, men jeg tror at treninga vi har gjort med Hedda og Trine på Oppdal og i Jackson Hole før OL har bidratt til at vi kanskje har klart å rette på ting, slik at jentene klarer å hevde seg, sier han.

 • Slik vurderer Skaslien de to jentene hver for seg:

  - Trine har det begynt å løsne for på trening nå, men hun mangler kanskje sjøltillit, trygghet og den gode følelsen som skal til for at hun skal tørre å gjøre det i rennsammenheng i et OL.

  - Hedda har sittet i samme vogn som Trine i berg-og-dalbanen. Hun hadde et par bra dager på Oppdal, og greide 11. plass i Åre, selv om det var mye å utsette på kjøringa. Nå føler også hun at det kanskje er noe på gang. Hun har tatt et par dager fri, og koset seg litt med frikjøring. Slappet av og roet seg ned. Hun har kanskje mer is i magen enn vi trenerne har.

  Stina og Andrine i rute


  Skaslien har større tro på storslalåmjentene Stina Hofgaard Nilsen og Andrine Flemmen.

  - Stina og Andrine har vi bortimot full kontroll på. De føler vi skal kunne prestere bra, sier han.

  Tidligere i år har Stina vunnet i Cortina. Andrine i Copper Mountain. Med unntak av enkelte arbeidsulykker har begge resultater jevnt i toppen.

  - Stina kjører nå enda mer stabilt og med enda større trygghet enn hun har gjort på trening tidligere. Det kommer selvfølgelig gjennom sjøltilliten og tryggheten hun har fått gjennom renn.

  - Andrine er vel i samme form som hun var da hun vant i Copper Mountain. Hun er en fighter og kjører med veldig vilje og innsats. Nå må vi roe ned innsatsen for at teknikken skal komme henne enda bedre til gode, sier Skasilen.

GLIMRER:</B> Trine Bakke Rognmo (t.h) og Hedda Berntsen er ikke favoritter, men begge kan overrasket i slalåmen i kveld.
Hele Norges coronakart