- Medaljehåpet er ikke kjørt

Per-Mathias Høgmo har fortsatt troen etter at Morten Berre (37) påførte Tromsø deres første tap på tre kamper.

Vålerenga - Tromsø 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Evig-unge Morten Berre fant veien til nettmaskene i et oppgjør som ikke inneholdt de store sjansene. 37-åringen dukket først opp på et perfekt frispark fra Bojan Zajic, og stanget ballen i mål med bakhodet. En nydelig scoring av angriperen.

- Det var deilig å sette den, sier Morten Berre.

Tromsø virker resignerte etter scoringen, og la ikke noe press på et Vålerenga-lag som rodde seieren i land. Det var lagets sjette hjemmekamp i Tippeligaen uten tap. Forrige nederlag kom mot Molde 14. juli.

- Det var ingen strålende kamp av oss. Det var greit forsvarsmessig, men vi var upresise i pasningspillet og hadde for lite kraft bak ballen. Vi kom ikke nok inn i boksen til VIF som hadde ballen en del. Som jeg har sagt tidligere, vii har hatt flere 1-0 seire borte, det blir for marginalt, sier Tromsø-trener Høgmo.

Han ha likevel fortsatt troen på at Tromsø kan ta medalje i år.

- Jeg har ikke sett på regnestykket, men vi skulle nok hatt iallefall ett poeng her, og nå må vi iallefall slå Sandnes Ulf om det skal bli en mulighet videre til medalje. Medaljehåpet er ikke kjørt, la meg minne om det, sier Høgmo.

Mest å spille for Tromsø måtte slå Vålerenga for å ha en mulighet til å holde følge med de tre topplagene i Tippeligaen, men det var Vålerenga som virket friskest før pause. Det var ikke mange muligheter de første førtifem minuttene, men VIF virket farligst de gangene laget angrep.

- Jeg er fornøyd med seieren. Det var en jevn og tett fotballkamp som vi klarte å avgjøre før slutt. Det er bra. Nå har vi tre kamper igjen. Vi skal møte Sogndal, Viking og Lillestrøm. Vi har en god sjanse til å vinne alle tre. Nå er det Sogndal først, jeg gleder meg til den. Vi tar en kamp av gangen selvfølgelig, sier VIF-trener Martin Andresen.