Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljehåpet klar for kveldens finale

Karoline Bjerkeli Grøvdal har fått hvile etter halsproblemene.

KLAR FOR FINALE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper for medalje i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLAR FOR FINALE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper for medalje i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) tror ikke at ukas halsproblemer hemmer henne når hun løper for et nytt, norsk EM-gull i friidrett i kveld.

En lett forkjølelse og sår hals var en strek i regningen for 28-åringen som likevel ikke lot seg stresse nevneverdig da problemene først dukket opp.

Blant annet ved hjelp av en antibiotikakur kom hun seg kjapt på beina, og selv etter et par dager på sofaen løp hun uanfektet inn til seier i fredagens kvalifiseringsheat.

Tiden var 16 sekunder dårligere enn sesongbeste, men det spilte mindre rolle.

28-åringen fra Isfjorden i Romsdal fikk den gjennomkjøringen hun trengte. Hun karakteriserte kvalifiseringsløpet nærmest som en treningsøkt.

Finalen frykter hun ikke. Formen forsvant ikke på grunn av halstrøbbelet.

- Nei. Jobben er gjort. Fram til sist søndag har dette gått veldig bra. Det var ikke snakk om lange oppholdet. De tre dagene kan slå positivt ut for overskuddet. Jeg vil påstå at jeg er såpass godt trent at dette ikke skal spille noen rolle, men jeg trenger disse siste to dagene fram mot finalen. Dette skal bli bra, sa Grøvdal etter kvalifiseringsløpet.

Sterk i troen

Hennes trener Ståle Jan Frøynes er heller ikke bekymret med tanke på det som kommer. Det er ikke lenge siden Grøvdal løp inn til 9.18,36 i Monaco, og ingen europeer har løpt fortere enn det så langt i sesongen.

Grøvdals personlige og norske rekord 9.13,35 ble satt i NM i sist år.

- Det gikk bort en dag eller to, men det kan hende at det bare er med på å skape overskudd.

Frøynes var spent foran kvalifiseringen. Det er aldri godt å si hvordan en forkjølelse og halsvondt slår ut.

- Det beste var hun at hun hadde god kontroll og spreke bein. Hun har hatt litt rusk i halsen i denne uka, og fikk det løpet som vi hadde håpet. I dag fikk hun til fine passeringer, og jeg tror hun fikk en god følelse. Det er sjelden jeg ser at hun er oppe med armen etter et forsøksheat, sa Frøynes.

Han tror at det kan komme noe godt ut av finalen også.

Taktikkprat

Grøvdal har sagt at hun ennå ikke er helt komfortabel med å løpe tett i heat. Ofte gjør hun det best når hun løper i tet og styrer selv, slik hun gjorde i kvalifiseringen.

Kanskje blir det taktikken i kveldens finale også.

- Ja, teknisk sett er det best for meg. Det koster ikke så mye. Jeg føler at jeg har god sikt og har en fin rytme. Det var greit å få testet det før en eventuell taktikk i finalen.

Frøynes sier dette om å løpe i front og bestemme selv.

- Det er både fordeler og ulemper med det. Den åpenbare fordelen er at du hele tiden ser inngangen til hinderet. I forsøket i dag var det en smart variabel, sa den rutinerte treneren til NTB etter kvalifiseringen

- Kan det være en mulighet i finalen også?

- Det får vi se på. Vi må vurderer motstanden også. Vi er ikke så opptatt av tiden. Mesterskap er mesterskap. Jeg ser lyst på det, og det håper jeg hun gjør også.