UTE AV EM: Hedda Hynne fant ut at kroppen ikke responderer slik hun ønsker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTE AV EM: Hedda Hynne fant ut at kroppen ikke responderer slik hun ønsker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Hedda Hynne trakk seg etter oppvarmingen

Medaljehåpets EM-drøm knust - trakk seg etter oppvarmingen

Hedda Hynne starter ikke 800 meteren i EM.

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Hedda Hynne blir ikke å se under EM i friidrett. Etter å ha testet kroppen på oppvarmingsbanen i Berlin, fant hun ut at kroppen ikke fungerer slik hun ønsker.

Konsekvensen er at 28-åringen ikke stiller på 800 meteren i mesterskapet. Det melder NRK tirsdag formiddag.

- Hun gikk på oppvarming for å løpe, men det fungerte ikke. Hun har kastet inn håndkleet, forklarte presseansvarlig Morten Olsen i Norges Friidrettsforbund, ifølge NRK.

Hynne har slitt med sykdom i sommer, og sto blant annet over Diamond League-stevnet i London i slutten av juli. Det var fordi hun ønsket å være best mulig rustet for nettopp EM i Berlin, der hun hadde skyhøye ambisjoner.

Hynne har også slitt med allergiplager.

28-åringen greide EM-kravet på 800 meter da hun løp 2.01,46 under årets Bislett Games i juni. Tiden var betydelig bedre enn det som inntil da var hennes årsbeste på 2.02,82.

Finalen på distansen går fredag. Yngvild Enemo, eneste norske deltaker på distansen, løp inn til sjuendeplass i sitt kvalifiseringsheat, og tok seg dermed ikke videre.

- Dette var noe av det bedre jeg har gjort på mange uker, men jeg hadde ingenting å bidra med mot slutten, sa Elvemo til NRK. Også hun forteller at hun har slitt med allergi i sommer.