-  Medaljekandidat i OL

Spydkaster Andreas Thorkildsen (22) vant i går sin andre strake seier, og NRKs ekspertkommentator Steinar Hoen mener at han nå er en klar medaljekandidat i Aten-OL om et par uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I London i går kveld oppnådde sørlendingen et vinnerkast på 84,45 meter, og henviste britiske Steve Backley til tredjeplass. Dermed fulgte Andreas Thorkildsen opp seieren fra DN-Galan tirsdag med å vise at han er i toppform to uker for OL i Aten.

NRKs ekspertkommentator i friidrett, Steinar Hoen, lot seg imponere av 22-åringen i går.

Jevn over 80

-  Jeg trodde seieren i Stockholm tidligere i uka var en engangshendelse, men nå er han så god at han er en opplagt medaljekandidat. Det er ikke til å komme utenom nå. Dette hadde jeg ikke trodd for et par uker siden, men det er jo strålende for norsk friidrett. Han er vår eneste medaljekandidat i friidrett i Aten, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

Ikke bare kastet Thorkildsen nesten 85 meter i Grand Prix-stevnet i London i går. Han var også stabil på lengder over 80 meter.

Lite gullhåp

Etter to strake seirer håper Hoen at Thorkildsen også selv tror det er mulig å havne på pallen i Aten. Målet om å komme til spydfinalen mener Hoen nå må endres.

-  Nå kan vi ikke lenger snakke om finale. Nå må han ta steget videre. I sitt hode må han nå tenke på medalje. Sjansen for at han klarer det nå er så stor at jeg nesten ikke tør si det høyt. Å ta gullet blir nok derimot vanskeligere. Men en bitte liten sjanse er det, om alt klaffer. Tross alt er skadesituasjonen blant spydkasterne litt usikker nå like før OL, sier den tidligere høydestjernen Steinar Hoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer