Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Christiansen

Medaljekandidaten optimist før EM

Den norske svømmeren Henrik Christiansen jakter nye medaljer når EM i kortbane starter i Skottland onsdag.

AMBISJONER: Henrik Christiansen skal kjempe om medalje under EM i bortbane. Onsdag starter mesterskapet. Foto: NTB/Scanpix
AMBISJONER: Henrik Christiansen skal kjempe om medalje under EM i bortbane. Onsdag starter mesterskapet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Jeg har fått trent veldig godt i høst, så jeg gleder meg til å komme ut og konkurrere. Målet er som alltid pers, sier 23-åringen i en pressemelding.

Christiansen er medaljekandidat og Norges sterkeste kort før EM i kortbaneløp onsdag starter for de norske svømmerne.

I alt 13 norske utøvere har satt kursen mot EM i Glasgow, åtte herresvømmere og fem damesvømmere.

23-åringen har allerede tre bronsemedaljer fra kortbane-EM tidligere. I 2015 ble han nummer tre på 1500 meter fri i Netanya, mens det to år senere ble bronse på 400 meter fri og 1500 meter fri i København.

Det ble derimot sølv på 400 meter fri under fjorårets VM i Hangzhou. Nå skal han kjempe om nye medaljer på de to distansene.

Øvrige norske svømmere med sterke medaljemuligheter er unggutten Tomoe Zenimoto Hvas. 19-åringen tok bronse på 200 meter medley i EM kortbane i Danmark for to år siden, og er en klar medaljekandidat på samme øvelse også i dette mesterskapet.

EM i kortbane arrangeres i Glasgow fra 4. til 8. desember.

Den norske EM-troppen:

Kvinner:

Ingeborg Vassbakk Løyning, Malene Rypestøl, Stina Kajsa Colleou, Eva Kummen og Emilie Nyenget Løvberg.

Menn:

Henrik Christiansen, Tomoe Zenimoto Hvas, Markus Lie, Jon Jøntvedt, Niksa Stojkovski, Erik Årsland Gidskehaug, Christoffer Tofte Haarsaker og Jørgen Scheie Bråthen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media