Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljen glapp for curlinggutta

Opphentingen holdt ikke helt inn.

BARE NESTEN: Viktor Kjell og de andre svenske gutta jubler, mens Norge må innse at det ikke ble medalje denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press/Jonathan Hayward
BARE NESTEN: Viktor Kjell og de andre svenske gutta jubler, mens Norge må innse at det ikke ble medalje denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press/Jonathan Hayward Vis mer

Norges fantastiske opphenting i curling-VM holdt ikke helt inn. Etter 6-7-tap mot Sverige søndag ble Thomas Ulsruds lag uten medalje.

Det norske laget imponerte alle ved å vinne sju skjebnekamper på rad og ta seg til semifinale mot alle odds. Men etter knepent tap mot Skottland lørdag skjedde det samme igjen i bronsekampen søndag.

- Jeg er litt skuffet. Kampene mot Skottland og Sverige var ikke de beste vi har spilt, sa skip Thomas Ulsrud etter at bronsen glapp.

Norge utlignet til 6-6 med to poeng i nest siste omgang, men dermed hadde Niklas Edin sistesten i den siste omgangen. Den omsatte han i poenget som ga seier og medalje.

- Dette er første gang vi har gått glipp av medalje på de siste tre årene. Når du tar medaljer tre år på rad og deretter ender opp uten, er du ikke glad, sa Ulsrud.

Canadisk gull Canada innfridde forventningene og sikret gullet på hjemmebane. Skip Jeff Stoughton ledet canadierne til 6-5-seier mot Skottland i finalen. Det var tredje gang i mesterskapet Canada ble for sterke for skottene.

Stoughton tok sitt andre VM-gull i karrieren. Han gikk også til topps i 1996.

- Det er utrolig. Det kommer ikke til å synke inn før om et par uker. Gutta har spilt strålende hele uken, sa Houghton.

Kampen snudde i femte omgang. Skottland ledet 3-1, men Stoughton og co. sikret tre poeng og tok over ledelsen. Skottene utlignet i den neste, men i åttende omgang fikk Canada to poengs ledelse. Ett poeng i niende var ikke nok for Skottland, og Stoughton kunne kontrollere inn seieren for Canada.

Svensk overtak Norge knuste Edins lag i de to første norsk-svenske duellene i curling-VM, senest i semifinalekvalifiseringen lørdag. Da vant Norge 7-2 etter å ha «stjålet» poeng i omgang etter omgang med svensk sistesten.

I bronsekampen søndag var det svenskenes tur til å «stjele». De ledet 2-1 etter to omganger og økte til 3-1 selv om Norge hadde sistesten i 3. omgang. Etter det greide Norge aldri å skaffe seg overtaket i kampen.

- Det var en jevn kamp, men vi la ikke press på Edin. Målet vårt er å ta medalje, så jeg er ikke fornøyd nå. Bronsekampen er ikke like stor som en finale, men jeg hater å tape kamper som denne, sa Ulsrud.

Vinn eller forsvinn Norges lag med Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson var ille ute etter å ha tapt fire av sine seks første kamper i VM. Ved å vinne sine fem siste grunnseriekamper tok laget seg til skillekamp mot Frankrike, som ble vunnet.

Seieren mot Sverige lørdag var dermed den sjuende vinn-eller-forsvinn-kampen på rad. I den åttende vant Skottland 7-6 etter forlengning, og så ble det norsk tap med samme sifre i bronseduellen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media