Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljen glapp for Dordi

Norge ble knust av Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi fulgte curlingkampen direkte!

8.omgang:
Canada holder boet åpent, og det skal bli vanskelig for Dordi å knappe innpå med sine steiner. Særlig hvis hun fortsetter å gjøre grove feil.

Vår skip legger seg inntil den kanadiske bestesteinen med en fin frys, vi kan med maks uttelling ta to poeng i denne omgangen.

Glimrende kanadisk sistestein, Dordi skal nå antakeligvis sette sin siste i denne OL-turneringen. Det hadde vært fint med en god dragning og ett poeng før vi kaster håndkleet inn på isen.

En fin takeout og ett poeng, og de norske jentene blir enige om å gi opp.

- Det er ikke noe poeng i å fortsette, smiler Dordi og tar hånda til sine kanadiske motstandere.

Norge taper 5-11 mot Canada.

7.omgang:
Camilla Holth gjør jobben sin bra, og smiler mot Dordi. Vår ener legger opp to guarder, og vi gjør det vanskelig for kanadierne med sistestein å trekke inn i boet.

Det går mot slutten av omgangen, men ennå er ingen steiner inne i boet. Norge legger opp en mur av guarder, og Canada er under press.

BRONSEMEDALJE, KOM HIT! Dordi Nordbys curlingjenter skal sikre pallplass etter skuffelsen i gårsdagens semifinale. Foto: Scanpix
BRONSEMEDALJE, KOM HIT! Dordi Nordbys curlingjenter skal sikre pallplass etter skuffelsen i gårsdagens semifinale. Foto: Scanpix Vis mer

Dordi er oppgitt over den varierende farten på forskjellige deler av isen. Hennes første dragning blir for løs, og ligger helt åpen.

Ny bom av Dordi, denne gangen blir det for langt bak i boet. Canada har en åpen dragning for to poeng, og kan gå opp til sju poengs ledelse igjen. Det blir 11-4.

6.omgang:
Canadas ener og toer har ikke storspilt så langt i kampen, men nå tar de seg sammen. Norges muligheter til å ta igjen kanadierne minker for hver guard Canada klarer å slå ut.

To av de kanadiske gule steinene ligger innerst i det helt åpne boet, Norge må finne på noe veldig lurt her for å ta mer enn ett poeng selv om vi har sistestein.

Shannon Kleibrinks sistestein kysser guarden og går ut, og vår skip har en åpen dragning for to poeng. Ikke bom nå, Dordi! Det gjør hun ikke, og vi reduserer. Dordi jubler! 4-9

Lagene går til pause i noen minutter, og Dordi virker veldig skuffa.

- Alt kan skje, sier den norske skipen med et syltynt håp i stemmen.


5.omgang:
Igjen er det smårusk i det norske spillet, og det er fire oppgitte jenter som lusker rundt på isen akkurat nå. Canada ligger inne med to steiner, men det skal gå an å spille seg inn igjen for Norge.

Marianne Haslum briljerer med en flott dragning, gjemmer seg bak to guarder og ligger i bakkant av firefoten.

Norge satser på å stjele poeng igjen, vi legger opp guarder som Canada slår ut med en gang. Med litt flaks og solid taktisk curling, kan vi være på vei tilbake i kampen igjen.

Den kanadiske skipen spiller smart, gjør en raise-take og slår den norske bestesteinen til utkanten av boet. Canada har tre bestesteiner før Dordis siste.

Dordi tabber seg ut, og sender dragningen rett gjennom boet. Canada trekker inn for fire nye poeng, og går opp i ledelse emd sju poeng. 2-9!

4.omgang:
Pål Trulsen sitter på tribunen, og svarer følgende når Dagbladet.no spør om dette er kjørt etter de første tre omgangene:


- Ja.

Så legger Trulsen til at Dordi lå under 9-1 mot Canada i VM i 2003, da vant hun 10-9 etter ekstraomganger.

- Det er mange steiner i spill, så det finnes jo muligheter. Men jeg tror ikke på medalje nå, sier den norske herreskipen til Dagbladet.no.

Norge hever spillet sitt, og ligger inne med to bestesteiner halvveis i omgangen.

Dordi spiller bedre nå, først legger hun en fin frys og blir bestestein helt inne på knappen, så setter hun en guardstein like foran boet for å stjele ett poeng i denne omgangen.

Canadas skip bommer totalt med sin siste, og vi stjeler ett poeng! 2-5

3.omgang:

I denne omgangen bør vi nok ta to eller tre poeng for å henge med, vi har sistestein og prøver å holde flest mulig steiner i spill i starten av omgangen.

Canada klarer å ta bort våre guarder og holde boet åpent, og ligger attpåtil med tre bestesteiner når Marianne Rørvik setter sin andre.

Norge gjør små feil, og kanadierne spiller stødig og solid. Dordi Nordby må heve spillet sitt noe voldsomt for å endelig ta medalje i et OL hvor curling er offisiell gren.

Canada holder oss noenlunde i sjakk, og Dordis siste dragning er bittelitt for lang. Dermed tar vi bare ett poeng. 1-5

2.omgang:
Camilla Holth har oppgavene med å legge guardsteiner foran boet, slik at Norge kan ta flest mulig poeng og knappe innpå. Nå er det vi som har sistestein.

Fint spill av Norges ener, Camilla slår ut en gul stein og ruller bak guard. Vi er nødt til å spille offensivt nå, dette kan bli en morsom kamp å følge!

Igjen har Canada flaks når de treffer guarden, men ruller til en god posisjon likevel. Marianne Haslum setter en litt løs stein med fin retning, Holth og Rørvik får kostet den inn i boet. Dordi grynter fornøyd.

Kjempestein av Marianne Haslum! Sniker seg forbi egen guard som en skygge, og ruller såvidt i skjul. Glitrende gjort av det norske laget.

Det er faktisk Dordi som ødelegger for Norge i starten av denne kampen. Hennes første stein går i guarden, og nå ligger plutselig Canada med bestestein.

Canada bommer også, og Dordi har en teoretisk sjanse på to eller tre poeng med en perfekt takeout og rull. Der blir dessverre også bom, og Canada stjeler poeng. Vi ligger under med fem poeng etter to omganger! 0-5!

1.omgang:
Canada har sistestein i første omgang. Marianne Rørviks første stein legger seg som guard foran en norsk stein i boet. Fin start av de norske jentene.

Kanadierne slår i guarden, men er heldige og får en stein inn på kanten av tolvfoten. Likevel ligger Norge med bestestein, og vi legger opp guarder med tanke på å stjele poeng.

Skip Dordi setter sin første stein, og prøver på en dobbel takeout. Det går dårlig, steinen slår bare ut en kanadisk guard. Canada tar tilbake overtaket i omgangen, og kan trekke sin tredje stein inn i boet.

Dordis siste er også svak, og den norske steinen ligger helt åpent. Canada kan gjøre en enkelt takeout og få fire poeng. Det klarer skip Kleibrink greit. 0-4

PINEROLO (Dagbladet.no): I går var Dordi Nordby og resten av curlingjentene to steiner fra en OL-finale. I dag spiller de om bronsen i ishallen i Pinerolo.

Skuffet måtte Dordi & Co bare innse at Sverige ble for gode i semifinalen, men mot Canada har de i hvert fall sjansen til å sikre seg en medalje fra Torino.

- Spiller de som mot Sverige, vinner de mot Canada, var herreskip Pål Trulsens dom etter den meget spennende semifinalen i går.

Om de gjør det, finner du ut ved å følge bronsefinalen mellom Norge og Canada direkte her klokka 13.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!