Medaljen glapp for Ezinne Okparaebo

- Jeg begynner å bli drittlei av den fjerdeplassen.

NESTEN: Ezinne Okparaebo ble nummer fire i EM i Helsinki.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NESTEN: Ezinne Okparaebo ble nummer fire i EM i Helsinki. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo måtte ta til takke med den litt sure fjerdeplassen på 100 meter i EM i Helsinki i dag.

Den norske jenta fikk en god start i sprintfinalen, men falt litt tilbake etter hvert, og løp inn til 11,39, altså rett utenfor pallen.

Det er samme plassering som hun fikk i forrige EM.

- Jeg er selvfølgelig litt skuffa. Jeg begynner å bli drittlei av den fjerdeplassen. Jeg tror jeg lar meg stresse litt, hun som ble nummer tre bare løp sitt eget løp mens jeg tok litt for korte steg. Underbevisstheten sier gjør noe annet, gjør noe annet, i stedet for at jeg bare fortsetter, sier Okparaebo til NRK.

- Det er den som holder hodet kaldest som vinner, det er sånn det er i sprint. Det er veldig jevnt her, jeg vet hva disse jentene er i stand til. Det er så små marginer, alle i finalen er favoritter, sier hun.

Ivet Lalova fra Bulgaria tok gullet på tiden 11,28 sekunder.

Sølvet gikk til ukrainske Olesja Povh på 11,32, mens Lina Grincikaite fra Litauen fikk bronse med samme tid.

Ezinne Okparaebo er helt sikker på at hun skal løpe Grand Prix-stevnet i Crystal Palace i London midt i juli, men det kan også hende at hun kommer til å kaste seg med i flere stevner, hvis muligheten byr seg.

- Nå kommer jeg til å bruke noen dager på å fordøye denne fjerdeplassen og dette løpet, og så må jeg trene videre mot OL. Det blir viktig for meg å få flere stevner før jeg kommer til London. Jeg har bare to konkurranser til nå på dette nivået, og det er for lite, sier hun, ifølge NTB.

- Før OL må jeg få mer konkurransetrening. Jeg må løpe flere 100 metere i sterke felt, sier Okparaebo.