Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelkehockey:

Medaljen glapp for kjelkehockeylaget etter bronsedrama

Tapte for Sør-Korea.

TIL PARALYMPICS: Norges kjelkehockeylandslag kvalifiserte seg til Paralympics med sine prestasjoner i VM, men bronsekampen mot Sør-Korea ble tapt. Foto: Vilhelm Stokstad, TT / NTB scanpix<div><br></div>
TIL PARALYMPICS: Norges kjelkehockeylandslag kvalifiserte seg til Paralympics med sine prestasjoner i VM, men bronsekampen mot Sør-Korea ble tapt. Foto: Vilhelm Stokstad, TT / NTB scanpix

Vis mer

Norges kjelkehockeylandslag skapte stor dramatikk i sluttminuttene, men maktet ikke å snyte Sør-Korea for bronsen i VM. Vertslandet vant 3-2.

Sør-Korea ledet 3-0 da fire minutter sto igjen, men to norske reduseringer ved Morten Værnes skapte høyspenning.

3-2-målet kom 1.27 minutter før slutt, etter at Norge hadde tatt ut keeper Kjell Christian Hamar og spilte seks mot fire mens en sørkoreaner satt utvist.

Merkelig nok valgte Norge å sende Hamar tilbake i målet, og etter å ha skapt paniske tilstander i hjemmeforsvaret med sin spurt greide ikke Norge å komme til noen virkelig sjanse til utligning. Med en norsk utvisning 19 sekunder før slutt forsvant det siste håpet om medalje.

Nye sjanser

Norge tapte i grunnspillet som vanlig klart for USA og Canada, og måtte se seg slått også av Sør-Korea, men med seirer over Tyskland, Sverige og Italia ble Norge beste europeiske lag og kvalifiserte seg også til Paralympics i Pyeongchang neste år.

Der kan det bli nye sjanser til å tukte Sør-Korea.

Lenge virket vertene som det beste laget i torsdagens bronsekamp, men Norge avsluttet klart best og vant skuddstatistikken 14-11 etter å ha presset veldig i siste periode.

Jung Seung-hwan ble kåret til vinnerlagets beste spiller. Han kontret inn 3-0 helt på egen hånd etter at Martin Hamre flere ganger hadde vært centimeter fra å sende Norge inn i kampen igjen.

Tent

Baklengsmålet virket som et knockoutslag, men i stedet tente det de norske ytterligere. Rolf Einar Pedersen førte pucken i rundvantet og la den på mål. Værnes satte inn keeperreturen 3.59 før slutt.

Pedersen var sentral igjen da Norge reduserte en gang til. En feilpasning holdt på å havne i det tomme norske målet, men han pigget febrilsk over hele banen og nådde den igjen rett før mål. Så satte han opp angrepet der Loyd Remi Solberg spilte Værnes fram til 2-3.

Det burde duket for en superdramatisk avslutning, men med Hamar i mål og fem utespillere mot fem holdt Sør-Korea greit unna til en populær bronsemedalje i mesterskapet på hjemmeis.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media