Medaljer forsvant

Krøll for Halvor Egner Granerud (24) etter ankomst Norge.

VERDENS BESTE SKIHOPPER: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
VERDENS BESTE SKIHOPPER: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Halvor Egner Granerud landet på Trondheim lufthavn Værnes mandag, manglet en sentral bag. Det var bagen der han oppbevarte VM-medaljene fra skiflygings-VM i Planica for ei drøy uke siden.

Da den nye hoppstjerna tok oppstilling ved rullebåndet, kom ikke bagen. Det var uvisst hvor den hadde tatt veien. Og i verste fall kunne den ha vært på avveie for godt.

Midt under et digitalt møte med norske medier i formiddag, ringte det plutselig i telefonen. Granerud forlot dataskjermen, og signaliserte at noen ventet utenfor. Til alt hell sto en person og ventet med bagen som hadde vært borte i et døgn.

GULL: Norge tok gull i lagkonkurransen i skiflygings-VM. Fra venstre: Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
GULL: Norge tok gull i lagkonkurransen i skiflygings-VM. Fra venstre: Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet - om hvorfor han forlot pressemøtet - svarte Granerud:

- Jeg fikk en bag for lite da jeg landet på Værnes i går. Den ble ettersendt og dukket opp nå. Alle bager er i hus.

SØLV: I tillegg til gullet i lagkonkurransen, sørget Halvor Egner Granerud for sølv i det individuelle rennet i skiflygings-VM. Foto: NTB
SØLV: I tillegg til gullet i lagkonkurransen, sørget Halvor Egner Granerud for sølv i det individuelle rennet i skiflygings-VM. Foto: NTB Vis mer

- Hva var det i bagen?

- Hovedsakelig klær og litt andre greier.

Så presiserer han hva han mener med «litt andre greier»:

- Medaljene fra Planica. Akkurat det var godt å få kontroll på igjen.

Granerud tok sølv i det individuelle rennet og gull i lagkonkurransen. Så helt uvesentlig var ikke det som var i bagen …

Den 24 år gamle stjernehopperen kommer hjem til en fortjent juleferie. Hopplandslaget har vært på reise i fire uker etter hverandre. Han har nå vunnet fem verdenscuprenn på rad og leder i sammendraget.

Neste utfordring er Hoppuka, som starter 28. desember.

Det store spørsmålet er hvordan han skal bevare superformen. Hopp-Norge er desperat etter en seier i Hoppuka, ettersom det er 14 år siden sist (Anders Jacobsen).

Trolig er det Granerud som må gjøre det. Men de neste dagene må han tilbringe i karantene, på grunn av de norske bestemmelsene.

Så hvordan handler han mat og kjøper julegaver? Granerud har samboer, men avslører at han får hjelp fra celebert hold:

- Jeg har fått hyret inn en liten hjelper, svarer han på Dagbladets spørsmål.

- Jeg får faktisk hjelp av Andreas Stjernen.

DOBBELHOPP: Richard Haukedal og Halvor Egner Granerud ville gjøre noe litt annerledes på trening. Video: Facebook/Hopplandslaget Vis mer

Stjernen la opp i mars 2019, men bor i trondheimsområdet i likhet med Granerud.

- Jeg hjalp ham i vår. Nå skal han hjelpe meg til å handle mat, forteller han.

Granerud er den alle snakker om før Hoppuka. Laget ble offentliggjort i dag, og det kom ingen bomber. Med seg får han fem andre hoppere: Robert Johansson, Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og debutant Sander Vossan Eriksen.

- Hvordan blir det å komme til Hoppuka som favoritt?

- Det blir spennende. Det er en ny situasjon for min del. Jeg fikk en liten smakebit i forkant av skiflygings-VM. Det var ganske mer trykk da enn en vanlig verdenscuphelg.

Han fortsetter:

- Jeg ser for meg at i Hoppuka blir det mer oppmerksomhet enn det igjen. Hoppmessig gleder jeg meg veldig til å sette i gang. Jeg håper å fortsette å hoppe sånn som jeg har gjort de siste månedene.

Hoppuka i Tyskland og Østerrike skal arrangeres etter samme mønster som før - bortsett fra på ett område: I år kommer det ikke tilskuere i de fire bakkene i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen.

FAKTA

Verdenscupen, topp tre (7 av 28 renn):

1) Halvor Egner Granerud, 600 poeng.

2) Markus Eisenbichler, 463 poeng.

3) Robert Johansson, 244 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer