Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Medaljer kan ikke gå foran idrettens verdigrunnlag

Tove Paule krever nulltoleranse.

HAR LAGT SAKEN BAK SEG: Både landslagstrener Peter Mueller og Maren Haugli har uttalt til mediene at de har lagt saken bak seg. Haugli klaget treneren inn til Skøyteforbundet etter å ha blitt sjikanert under en middag og sier hun avventer forbundets behandling av personalsaken. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HAR LAGT SAKEN BAK SEG: Både landslagstrener Peter Mueller og Maren Haugli har uttalt til mediene at de har lagt saken bak seg. Haugli klaget treneren inn til Skøyteforbundet etter å ha blitt sjikanert under en middag og sier hun avventer forbundets behandling av personalsaken. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

|||HAMAR (Dagbladet): I dag behandler skøytestyret Peter Müller-saken. Idrettspresident Tove Paule er klar på at idrettens etiske verdigrunnlag ikke bør vike for muligheten til en olympisk medalje. I verdigrunnlaget ligger det en absolutt nulltoleranse mot trakassering.

- Det må aldri bli slik at muligheten for resultater eller medaljer går foran dette, sier Paule til Dagbladet.

Den uttalelsen kan lett tolkes som om hun ønsker en meget streng reaksjon mot Peter Müller om skøytestyret på dagens møte kommer til at han har framsatt seksuell trakassering mot Maren Haugli.

— Jeg kjenner saken, og jeg har stor tiltro til at skøytestyret tar en riktig beslutning. Jeg vet at prosessen i forkant har vært meget solid, sier Paule.

Sparkes i dag?
Skøytestyret har brukt helgen til å innhente juridiske betraktninger rundt Müller-saken. I dag skal den opp på et styremøte, trolig i Oslo,
bekrefter skøytepresident Vibecke Sørensen.

At styret ikke ble ferdig med saken fredag, men valgte å utsette den i påvente at uttalelser fra jus-eksterter, kan tyde på at styret har kraftige saker på gang.

Det kraftigste virkemiddelet er å gi Müller sparken med umiddelbar virkning.

Peter Müller selv ville heller ikke i går kommentere saken, men var tilsynelatende i godt humør i Vikingskipet der han sekunderte en sliten Håvard Bøkko inn til 13.04,08 og en fjerdeplass på 10 000-meteren.

Bøkko gikk milløpet med rester av svineinfluensa i kroppen, og ble knust av Sven Kramer som vant suverent på 12.50,96.

— Et sykt godt løp av Sven, sier Bøkko.

Bøkko vil ha Mueller
Tirsdag reiser Bøkko og resten av verdenscuplaget til Canada og USA. Han vet fortsatt ikke om turen skal ledes av Peter Müller.

— Jeg håper fortsatt det, sier Bøkko som minst av alt ønsker å miste treneren sin med OL mindre enn tre måneder unna.

— Men jeg vet ingenting om hvordan dette ender.

— Har du gitt din personlige anbefaling til styret?

— Jeg har ikke sett noen fra styret her i dag, men de leser vel aviser.

— Har du turt å tenke på hva som skjer om Müller får sparken?

— Nei. Men det ville blitt rart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media