Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljeseremonien ble for mye for Carlsen. Stormet ut

Mens konfetti falt fra taket, forlot Carlsen området. Se video.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en forbannet Magnus Carlsen som møtte NRK etter den dramatiske avslutningen, som endte med sølv til nordmannen i lynsjakk.

Han var også sinna på konkurrenten Radoslaw Wojtaszek, som kastet bort en solid ledelse mot VM-vinner Sergej Karjakin.

Humøret var ikke stort bedre på medaljeseremonien etterpå.

Seremonien hadde holdt på en stund da Carlsen og de øvrige spillerne samlet seg for å bli avbildet. Samtidig ble det brukt fyrverkeri, mens konfetti dalte ned fra taket.

På dette tidspunktet fikk Carlsen nok. Han veivet med den ene armen, tydelig utilpass, og forlot området mens de andre ble stående igjen. Det skriver NRK (se video øverst i artikkelen).

Etterpå dro Carlsen opp på tribunen til den private loungen på arenaen i Doha.

Reprise

Sjakkspilleren hadde akkurat samme ansiktsuttrykk som på pressekonferansen etter at han hadde tapt det ene VM-partiet mot Karjakin i november.

Etter tapet den gang var Carlsen tydelig oppgitt, og stakk fra den obligatoriske pressekonferansen. Dermed satt Karjakin igjen alene og måtte gå gjennom partiet.

Det fikk mange til å reagere, men det er tvilsomt om det vil vekke sterke reaksjoner at han forlot medaljeseremonien tidlig i kveld.

Det er ikke rart at Carlsen, som ledet VM i lynsjakk helt til det siste partiet, ikke er fornøyd med tingenes tilstand. Det er likevel uvisst akkurat hva som fikk ham til å forlate seremonien.

Lik poengsum

Både Carlsen og Karjakin endte på 16,5 poeng, men Karjakins motstandere har samlet sett et høyere ratingsnitt enn motstanderne til Carlsen (Karjakin har dermed møtt tøffere motstand, ifølge ratingen).

- Fantastisk, sa Karjakin til NRK da han innså at seieren var sikret.

Dermed fikk russeren en liten revansj for VM-tapet for noen uker siden.

- Jeg er forbanna egentlig, det er ikke noe annet å si enn det, sa Carlsen til NRK.

26-åringen mente kveldens sølv var et nederlag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!