Medaljesjansen glapp for tam Bøkko

Var sliten i Heerenveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredagens 5000 meter kostet for mye. Håvard Bøkko mistet medaljesjansen med en litt tam 1500 meter i VM på skøyter i Heerenveen lørdag.

Bøkko gikk inn til tiendeplass med 1.48,03. I samløp med verdensrekordholder Shani Davis fra USA, måtte 20-åringen streve for å henge med. Dermed glapp medaljemuligheten før avslutningsdistansen 10 000 meter søndag.

- Hvis jeg går optimalt, klarer jeg femteplass. (Denny) Morrison skal være mulig å ta igjen, sa Bøkko.

Hol-løperen falt tre plasser og er nummer sju i sammendraget. Gullkampen står mellom stjerneduoen Sven Kramer (Nederland) og Enrico Fabris (Italia), mens Shani Davis fra USA og Carl Verheijen trolig vil kjempe om bronsen. Men Bøkko har gode muligheter til å passere nederlandske Erben Wennemars, som satte banerekord med 1.45,19 lørdag, og canadiske Morrison.

- Det blir et stykke opp, selv om Sven kom ned på jorden i dag. Det er greit å se at han også blir sliten. Han har vel kontroll, men han kan møte veggen han og, sa Bøkko.

På søndagens 10 000 meter må han gi alt for å forbedre sjetteplassen fra allround-VM i Calgary i fjor. Sliten Bøkko imponerte igjen på 5000 meter fredag, men det tok på kreftene for stortalentet.

- Jeg var sliten etter i går. Jeg merket på treningen før løpet at jeg bar litt preg av det. Jeg fikk ikke restituert meg så bra etter 5000-meteren selv om jeg gjorde alt jeg kunne. Dette var på det jevne, sa Bøkko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer