Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Medaljevinnere fra NM vraket til OL-troppen

- Jeg mener jeg er god nok.

VRAKET: Simen Håkon Østensen og Simen Andreas Sveen (t.h)  tok gull og bronse i NM denne uka, men begge er vraket til OL. Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er selvskreven.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VRAKET: Simen Håkon Østensen og Simen Andreas Sveen (t.h) tok gull og bronse i NM denne uka, men begge er vraket til OL. Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er selvskreven. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Olympiatoppen tok lørdag ut 20 langrennsløpere som skal representere Norge under OL i Sotsji i februar:

Blant annet er Simen Sveen og Simen Østensen vraket. Begge tok medaljer på 15 km klassisk under NM.

- Jeg mener jeg er god nok, sier Sveen til NRK.

Han tok bronse, bak gullvinner Østensen og Martin Johnsrud Sundby torsdag.

- Jeg har gjort så godt jeg kan og gjort det bra i NM. Jeg har veldig lyst til å gå «styggfort» i Sotsji, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier Sveen.

- Tøff jobb Langrennslandslagets Vidar Løfshus sier følgende:

- Internasjonale resultater veide tungt når vi endte på de navnene vi gjorde. Men det var ikke lett å vrake Simen Sveen som har en femteplass fra Davos, sier landslagssjef Løfshus til Dagbladet.

- Så tredjeplassen til Tønseth fra Lillehammer konkurrerte ut Sveens femteplass fra Davos til slutt?

- Ja,du kan godt si det sånn.

I tillegg har landslagsledelsen valgt å se på hva de forskjellige utøverne har gjort i tidligere mesterskap. Tord Asle Gjerdalen, som tok en individuell medalje i ski-VM i februar i fjor, har vist ved mange anledninger at han kommer i toppform i mesterskap. I tillegg har Gjerdalen prestert ganske godt så langt i vinter også, selv om de helt øverste plasseringene har uteblitt.

- Erfaringene fra tidligere mersterskap veier tungt. Men det er klart, vi har valgt å ikke ta med en landslagsløper som Petter Eliassen som har slitt med sykdom og vært ustabil, og to ganger Simen som har vært veldig nærme en plass i troppen, sier Løfshus.

Han understreker at det var vanskelig å ta ut den endelige troppen.

- Det har vært en tøff jobb. Det er en stor utfordring å ta ut laget og vi måtte vrake medaljekandidater, sier Løfshus til NRK.

- Vi reiser til OL med en historisk god tropp, sier han.

Martin Johnsrud Sundby og Kristin Størmer Steira tok hvert sitt NM-gull på dagens øvelser på Lillehammer.

Disse får reise: Kvinner: Marit Bjørgen, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Ingvild Flugstad Østberg.

Menn: Eirik Brandsdal, Tord Asle Gjerdalen, Anders Gløersen, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad, Chris André Jespersen, Finn Hågen Krogh, Petter Northug, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth.

Hele Norges coronakart