VRAKET: Simen Håkon Østensen og Simen Andreas Sveen (t.h)  tok gull og bronse i NM denne uka, men begge er vraket til OL. Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er selvskreven.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VRAKET: Simen Håkon Østensen og Simen Andreas Sveen (t.h) tok gull og bronse i NM denne uka, men begge er vraket til OL. Sølvvinner Martin Johnsrud Sundby er selvskreven. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Medaljevinnere fra NM vraket til OL-troppen

- Jeg mener jeg er god nok.

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Olympiatoppen tok lørdag ut 20 langrennsløpere som skal representere Norge under OL i Sotsji i februar:

Blant annet er Simen Sveen og Simen Østensen vraket. Begge tok medaljer på 15 km klassisk under NM.

- Jeg mener jeg er god nok, sier Sveen til NRK.

Han tok bronse, bak gullvinner Østensen og Martin Johnsrud Sundby torsdag.

- Jeg har gjort så godt jeg kan og gjort det bra i NM. Jeg har veldig lyst til å gå «styggfort» i Sotsji, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier Sveen.

- Tøff jobb Langrennslandslagets Vidar Løfshus sier følgende:

- Internasjonale resultater veide tungt når vi endte på de navnene vi gjorde. Men det var ikke lett å vrake Simen Sveen som har en femteplass fra Davos, sier landslagssjef Løfshus til Dagbladet.

- Så tredjeplassen til Tønseth fra Lillehammer konkurrerte ut Sveens femteplass fra Davos til slutt?

- Ja,du kan godt si det sånn.

I tillegg har landslagsledelsen valgt å se på hva de forskjellige utøverne har gjort i tidligere mesterskap. Tord Asle Gjerdalen, som tok en individuell medalje i ski-VM i februar i fjor, har vist ved mange anledninger at han kommer i toppform i mesterskap. I tillegg har Gjerdalen prestert ganske godt så langt i vinter også, selv om de helt øverste plasseringene har uteblitt.

- Erfaringene fra tidligere mersterskap veier tungt. Men det er klart, vi har valgt å ikke ta med en landslagsløper som Petter Eliassen som har slitt med sykdom og vært ustabil, og to ganger Simen som har vært veldig nærme en plass i troppen, sier Løfshus.

Han understreker at det var vanskelig å ta ut den endelige troppen.

- Det har vært en tøff jobb. Det er en stor utfordring å ta ut laget og vi måtte vrake medaljekandidater, sier Løfshus til NRK.

- Vi reiser til OL med en historisk god tropp, sier han.

Martin Johnsrud Sundby og Kristin Størmer Steira tok hvert sitt NM-gull på dagens øvelser på Lillehammer.

Disse får reise: Kvinner: Marit Bjørgen, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Ingvild Flugstad Østberg.

Menn: Eirik Brandsdal, Tord Asle Gjerdalen, Anders Gløersen, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad, Chris André Jespersen, Finn Hågen Krogh, Petter Northug, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth.