Medi (25) utga seg for å være Chelsea-spiller og levde et luksusliv

Nå er han dømt til fengsel.

 ARRESTERT:   Medi Abalimba (t.v.() er arrestert. 25-åringen skal i en lengre periode ha svindlet folk og utga seg for å være Chelsea-spiller Gael Kakuta. Foto: Greater Manchester Police / NTB Scanpix
ARRESTERT: Medi Abalimba (t.v.() er arrestert. 25-åringen skal i en lengre periode ha svindlet folk og utga seg for å være Chelsea-spiller Gael Kakuta. Foto: Greater Manchester Police / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Medi Abalimba er dømt til fire års fengsel etter han utga seg for å være Chelsea-spiller Gael Kakuta.

Abalimba var tidligere en lovende fotballspiller, men da karrieren gikk ad undas, gikk han nye veier for å sikre penger, skriver BBC.

25-åringen skal i lengre tid ha utnyttet likhetstrekkene for å få goder.

Abalimba skal blant annet ha shoppet for rundt 200 000 norske kroner, bodd på luksushoteller og leid et privat helikopter. Alt med stjålne kredittkort og i Kakutas navn.

- Abalimba fortalte oss at mange av ofrene behandlet han annerledes fordi de trodde at han var en kjent fotballspiller, sier Adam Cronshaw fra politiet i Manchester til BBC.

Med å bruke sin sjarm og likhetstrekk til Kakuta har 25-åringen i lang tid ha fått goder. BBC drar for eksempel opp gangen han fikk flydd inn fire jenter fra London til Manchester i helikopter, og den gangen han bestilte en champagneflaske for 26 000 kroner på et utested og sa han hadde lagt igjen lommeboka i limousinen.

Han skal da ha betalt 20 000 av beløpet med stjålne kredittkort, skriver den engelske avisa.

Alabimba har nå innrømmet hele 12 tilfeller av svindel og er dømt til fire års fengsel.