Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Media logrer for managerne med størst navn og meritter

Solbakken fikk kjeft for ti bytter. Wenger, Ferguson og Rodgers byttet hele laget.

BYTTET UT HELE LAGET: Manchester United-manager Alex Ferguson, Liverpools Brendan Rodgers og Arsene Wenger i Arsenal byttet ut hele startelleveren fra helgas kamper. Ståle Solbakken får kjeft for å ha byttet ti mann. Foto: EPA / AFP / NTB SCANPIX
BYTTET UT HELE LAGET: Manchester United-manager Alex Ferguson, Liverpools Brendan Rodgers og Arsene Wenger i Arsenal byttet ut hele startelleveren fra helgas kamper. Ståle Solbakken får kjeft for å ha byttet ti mann. Foto: EPA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Ståle Solbakken fikk mye kritikk i engelsk presse for å ha byttet ut ti spillere fra startoppstillingen i siste seriekamp til ligacupmøtet med Chelsea på tirsdag.

Reaksjonene var langt fra like sterke mot toppklubbenes managere. Flere av dem byttet ut alle elleve fra helgas startoppstillinger.

- Dobbeltmoralsk, sier fotballekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Fra og med neste sesong vil det bli innført straffer til lag som stiller med for svekket lag i ligacupen. Avisene mente i går at Solbakken kunne vente seg en advarsel fra ligaen som står bak cupen, men Solbakken selv påpeker at han langt fra er den eneste som gjør mange bytter.

Byttet hele laget Og Ståle har helt rett. Også de store klubbene stilte svært forandrede lag i ligacupen denne uka:

FIKK JULING: Ståle Solbakken varslet tidlig at han ville gjøre store endringer på laget foran ligacupkampen mot Chelsea på tirsdag. Det endte med 0-6-tap på Stamford Bridge. Foto: CARL COURT / AFP / NTB SCANPIX
FIKK JULING: Ståle Solbakken varslet tidlig at han ville gjøre store endringer på laget foran ligacupkampen mot Chelsea på tirsdag. Det endte med 0-6-tap på Stamford Bridge. Foto: CARL COURT / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

• Manchester City ble slått ut av Aston Villa etter ekstraomganger på tirsdag. Joleon Lescott var den eneste spilleren i Roberto Mancinis startoppstilling som også spilte helgas seriekamp mot Arsenal.

• Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde byttet ut alle sine elleve spillere fra kampen mot Manchester United i helga, og kom også treigt igang mot West Bromwich, men berget seg videre etter to scoringer av Nuri Sahin.

• Alex Ferguson stokket også helt om på sitt Manchester United-lag, og ingen av de som startet mot Liverpool søndag var med på seieren mot Newcastle i går kveld.

• Arsenal-manager Arsene Wenger byttet ut alle sine elleve utvalgte fra møtet med City på søndag, men det holdt likevel til 6-1-seier mot Coventry.

- Media logrer Lars Tjærnås sier til Dagbladet at sjefene i de store klubbene slipper billigere unna enn for eksempel Ståle Solbakken i slike situasjoner.

- Ja, det er dobbeltmoralsk, og media logrer for de managerne med størst navn og meritter her, sier han.

Han støtter Solbakkens prioriteringer fullt ut.

- Jeg mener Ståle gjorde hundre prosent rett. Han har totalansvar kun for sitt eget lag og ingenting annet så lenge han holder seg til reglementet.

Han tror det er nødvendig å tenke på belastningen på spillerne allerede tidlig i en lang sesong.

STØTTER STÅLE: Ekspertkommentator i C More, Lars Tjærnås, mener det var riktig av Ståle å skifte ut ti mann på laget før møtet med Chelsea. Foto: C More
STØTTER STÅLE: Ekspertkommentator i C More, Lars Tjærnås, mener det var riktig av Ståle å skifte ut ti mann på laget før møtet med Chelsea. Foto: C More Vis mer

- De som kritiserer ham fordi det er september og behovet for hvile ikke eksisterer ennå, har ikke forstått noe av periodisering og totalbelastning. Tre kamper på en uke betinger en fornuftig belastning uka etter. Og før noen nå kommer med den vanlige kritikken mot hvor lite fotballspillere tåler: Hver idrett har sin egenart i forhold til belastning. Det er en grunn til at Cecilia Brækhus sa at å bokse ny kamp om tre måneder er for tidlig. Jeg har ikke hørt noen kritikk av det, sier Tjærnås.

- Kunne skjedd med førstelaget Det skal sies at sjefene i toppklubbene har en annen bredde i troppene sine enn det Solbakken har. I tillegg ble det antakelig ekstra fokus på Solbakkens laguttak fordi resultatet ble så ekstremt.

- Det ble 9-3 i sjanser. De hadde fire eller fem i første omgang, vi hadde én da vi rundet keeper. De scoret tre mål på dødballer, det kunne de gjort mot førstelaget også, sa Ståle Solbakken til Dagbladet i går.

I tillegg huskes også fortsatt at Wolves stilte med et sterkt B-preget lag borte mot Manchester United for tre år siden, og ble da bøtlagt. I seriesystemet er det regler mot å stille et for svekket lag. Fra neste sesong vil altså liknende regler gjelde også for ligacupen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media