Medie: Rykte om brudd

Cristiano Ronaldos forhold til sin mektige agent kan gå mot slutten.

HAR VÆRT FRUSTRERT: Ronaldos agivelige misnøye med sin mangeårige agent Jorge Mendes har skapt full splid dem i mellom, sier kilder til ESPN. Foto: NTB
HAR VÆRT FRUSTRERT: Ronaldos agivelige misnøye med sin mangeårige agent Jorge Mendes har skapt full splid dem i mellom, sier kilder til ESPN. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ronaldos forhold til Jorge Mendes, som har styrt superstjernens karriere i 20 år, skal ha blitt satt veldig på prøve den siste tida, melder normalt troverdige ESPN.

Ronaldos forhold til agenten skal være så anstrengt at de kan gå mot at de to skiller lag, skriver mediet.

Konflikten skal først ha bunnet i Ronaldos angivelige frustrasjon over at Mendes ikke klarte å gi ham réelle klubbalternativer da Ronaldo ønsket seg bort fra Manchester United i sommer.

Ville ikke ha ham

Grunnen til at han ville dra fra United, var at Manchester United ikke kvalifiserte seg til Champions League – en turnering som har vært med på å definere Ronaldo som et fotballfenomen.

Mendes skal ifølge ESPN ha vært i møter med en rekke klubber, blant dem Atlético Madrid, Chelsea og hans gamle klubb Sporting CP. Han skal også ha kontaktet Ronaldos gamle klubb Real Madrid gjentatte ganger, uten hell, ifølge The Athletic.

Men det lyktes ikke Mendes å få en europeisk toppklubb på kroken. Den nærmeste til å bite på, skal ha vært Chelseas ferske eier Todd Boehly. Men daværende Chelsea-sjef Thomas Tuchel var ikke spesielt lysten på en stjerne på vei ned.

Ronaldo ble altså værende i United i høst etter en farse av spekulasjoner og mediesirkus. Håpet var at han skulle klare å spille seg mer attraktiv gjennom gode prestasjoner i United og i VM.

Det endte i fiasko begge steder.

Opprørt

Ronaldo ble løst fra kontrakten etter et famøst intervju med Piers Morgan der han gikk ut mot United og især manager ten Hag. I VM ble han så benket i Porugals to siste kamper.

Til tross for at Ronaldo ble fristilt fra United og ble en såkalt «free agent», klarte ikke Mendes å skaffe noen konkret interesse fra en Champions League-klubb etter VM heller. Det skal altså ha opprørt Ronaldo.

Da endte han altså opp i den saudiarabiske klubben Al-Nassr.

Mendes har representert Ronaldo gjennom hele hans karriere. Han går for å være verdens mektigste fotballagent. Foruten Ronaldo har han José Mourinho, Darwin Núñez og João Félix i stallen.

Ny mann involvert?

Velinformerte The Athletic fortalte tidligere denne uka at det var Ronaldos personlige manager og venn gjennom 20 år, Ricardo Regufe, som bisto under forhandlingene med Al-Nassr.

At det angivelig ikke var Mendes som var formelt involvert da avtalen med Al-Nassr ble inngått, har gitt mer liv til spekulasjonene om at Ronaldos forhold til Mendes ikke er det beste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer