Mediegigant saksøker Serie A

På grunn av fotballskandalen.

Mediaset, som har TV-rettighetene til italiensk fotball, saksøker ligaen for å få erstatning etter fjorårets kampfiksingsskandale.

Juventus ble fradømt sine to siste titler og flyttet ned i serie B, mens Milan, Lazio, Fiorentina og Reggina ble ilagt poengstraffer. Flere ledere ble bøtelagt eller utestengt for sine roller i skandalen.

Mediaset, som eies av Milan-president og tidligere statsminister Silvio Berlusconis familie, sier i en uttalelse at man velger å gå rettens vei «fordi ligaen aldri har gitt noe konkret svar på vår forespørsel om en modifisering av avtalen som ble undertegnet før skandalen».

Mediaset mener prisen må reduseres som følge av det inntrufne.

- Det er klart at hendelsen og de ilagte straffene har redusert publikums interesse for serie A, og at verdien av TV-rettighetene følgelig er redusert. Å gå rettens vei er vårt eneste alternativ fordi ligaen ikke vil høre oss, heter det.

(NTB)

EIER: Mediaset eies av Milan-president og tidligere statsminister Silvio Berlusconis familie. Nå går mediegiganten til søksmål mot Serie A. Foto: AP/SCANPIX
EIER: Mediaset eies av Milan-president og tidligere statsminister Silvio Berlusconis familie. Nå går mediegiganten til søksmål mot Serie A. Foto: AP/SCANPIX Vis mer