Eliteserien

Medier: - RBK går for Rekdal

Både Adressa og TV 2 melder nå at Rosenborg skal ha bestemt seg for Kjetil Rekdal (53) som klubbens nye hovedtrener.

PÅ VEI BORT: Flere medier melder nå at Kjetil Rekdal nærmer seg Rosenborg. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ VEI BORT: Flere medier melder nå at Kjetil Rekdal nærmer seg Rosenborg. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er veldig mye som tyder på at Kjetil Rekdal blir Rosenborgs neste trener. Onsdag ble det klart at den nåværende HamKam-treneren skal i nye samtaler med Rosenborg.

Det har vært flere trenere som har vært nevnt som mulige arvtagere etter Åge Hareide, som gir seg i treneryrket etter 2021-sesongen.

Og det kan virke som det er bred enighet internt i Rosenborg om at det er Rekdal som nå er treneren de ønsker å knytte seg til inn mot 2022-sesongen.

Enstemmig

Ifølge TV 2 skal nemlig styret i Rosenborg tirsdag kveld ha vært enstemmig på gårsdagens styremøte. De vil ha Kjetil Rekdal som ny trener og har bestemt seg for å gå for 53-åringen, skriver kanalen.

TV 2 hevder nå at alt tyder på at Rekdal blir Rosenborgs neste hovedtrener.

Adresseavisen skriver også at Rekdal nærmer seg å bli ny RBK-trener. De melder at dersom forhandlingene nå går i orden, blir Rekdal presentert som klubbens nye trener innen kort tid.

STYRELEDER I ROSENBORG: Ivar Koteng. Foto: Ole Martin Wold / NTB
STYRELEDER I ROSENBORG: Ivar Koteng. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng skriver til Dagbladet at de har avtalt å møte Rekdal.

Til Hamar Arbeiderblad uttaler hovedpersonen selv at det fortsatt er en lang vei å gå før det blir en avklaring.

- Jeg tenker ikke annet enn at vi får høre hva de har å si. Om det er grunnlag for å gå enda lenger, og om det blir mer konkret. Det er fremdeles en lang vei å gå før det blir en avklaring, vil jeg tro. Signalene per nå er at de ønsker en prat med meg. Så får vi se om det blir mer enn det eller ikke, sier Rekdal til avisa.

Etter gårsdagens styremøte uttalte Koteng at han hadde god tro på at en ny trener ville være på plass innen jul.

- Frykter ingenting

Daglig leder i HamKam Bent Svele bekrefter til Dagbladet at Rosenborg igjen har tatt kontakt.

- De har henvendt seg til oss en gang tidligere, og nå vil de ha et nytt møte. Ellers er det bare hypoteser. Rosenorg må svare videre for seg, sier Svele til Dagbladet.

- Har dere gitt Rosenborg tillatelse til å prate med Rekdal?

- Vi ga dem tillatelse til det første gang, så det har ikke endret seg noe sånn. De har bare formelt sagt ifra om at de vil ha en prat til, sier Svele.

- Frykter du at dere mister Rekdal?

- Jeg frykter ingen verdens ting. Det som skjer, det skjer.

BEKREFTER KONTAKT: Daglig leder i HamKam Bent Svele. Foto: NTB
BEKREFTER KONTAKT: Daglig leder i HamKam Bent Svele. Foto: NTB Vis mer

Det er nemlig i HamKam at Rekdal har gjort seg bemerket. Han tok over klubben i august 2020, da lå klubben sist i OBOS-ligaen etter ni spilte kamper.

I 2021 ledet Rekdal klubben til seriemesterskap, og opprykk til Eliteserien. Det er første gang HamKam skal spille på øverste nivå siden 2008

Dagbladet har ved flere anledninger forsøkt å komme i kontakt med Kjetil Rekdal uten svar.
Geir Frigård, Kjetil Rekdals assistent i HamKam, ønsker ikke å kommentere saken, og henviser videre til Rekdal.

- Ingen rød tråd

Nå tyder det altså mye på at den nåværende HamKam-trener Kjetil Rekdal blir RBK-trener. Dermed blir det nok ingen Kjetil Knutsen på Lerkendal med det første.

- Jeg hadde aldri trodd at Kjetil Rekdal hadde stått som Rosenborg-trener for noen år tilbake, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson til Dagbladet.

Han kaller hele trenerprosessen for spesiell.

- Rosenborg har jo vært i kontakt med tre gode trenere. Kjetil Knutsen, Milojevic og Kjetil Rekdal. Det som er spesielt er at alle er veldig ulik, det er ingen rød tråd i rekrutteringen her. Da er jo spørsmålet om hva søker Rosenborg etter her. Hva har de søkt etter i denne prosessen, spør en undrende Jonsson.

- Trenerjakten ser ut til å ha vært tilfeldig for Rosenborg etter Knudsen, mener Jonsson.

KLAR TALE: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB
KLAR TALE: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB Vis mer

- Magiske resultater

Rekdal vant mandag prisen som årets trener I OBOS-ligaen etter en imponerende sesong med Hamar-laget. Rekdal ledet klubben tilbake i Eliteserien for første gang siden 2008.

- Resultatene til Kjetil Rekdal i 2021 har vært helt magiske. Han har jo gjort en jobb med HamKam som ikke er til å tro. Men for 5-6 måneder siden var han nok ikke på en liste hos Rosenborg, mener Jonsson.

Etter at Åge Hareide annonserte at han kom til å legge opp etter sesongen har det lenge vært spekulert i hvem som skulle bli Rosenborgs neste hovedtrener.

Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen har lenge vært ryktet til klubben, men det kan se ut som Trondheimsklubben ikke har klart å lure Knutsen vekk fra Bodø.

Kjetil Knutsen er en utpreget 4-3-3-mann og mange mente han ville passet perfekt inn i Rosenborg. Det samme kan ikke nødvendigvis bli sagt om Rekdal.

- Kjetil Rekdal er en trener som nødvendigvis ikke spiller 4-3-3, det kan bli duket for en formasjonsendring på Lerkendal, sier Jonsson, som mener Rekdal tar med seg noe annet viktig til Lerkendal:

- Fordelen med Rekdal i denne rollen er at han har en gratis autoritet. Det er ikke lett å trene Rosenborg. Det er mange som mener mye om klubben, men det er ingen som vil stille noen spørsmål til Rekdal. Det er en stor fordel i en sånn jobb, sier Jonsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer