Medier bannlyst

Manchester United går drastisk til verks. Dette svarer manager Erik ten Hag på skriveriene.

PRESSET: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB
PRESSET: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lokalavisa Manchester Evening News (MEN) og tre andre medier er bannlyst fra pressekonferansen med Manchester United-manager Erik ten Hag klokka 14.30. Det skriver journalist Samuel Luckurst og avisa selv.

Daily Mail skriver at de øvrige journalistene som ikke får komme er: Kaveh Solhekol (Sky Sports), Rob Dawson (ESPN) og David McDonnell (Daily Mirror).

Årsaken er dekningen av Manchester United den siste tiden. Sky Sports skrev blant annet mandag at ten Hag har mistet over halve United-garderoben, mens MEN skrev at ten Hag har mistet tilliten til noen av spillerne på bakgrunn av taktikk og signeringer.

Manchester United skriver i en uttalelse, ifølge Fabrizio Romano, at årsaken ikke er sakene i seg selv, men at klubben ikke har blitt gitt muligheten til å kommentere dem.

- Ingen problemer

Forrige måned ble en annen avis nektet adgang til en pressekonferanse, etter at det ble skrevet at ten Hag var «på tynn is». Hovedpersonen selv svarer slik på om skriveriene er sanne:

- Nei. I alle lag er det selvfølgelig spillere som ikke spiller eller spiller mindre som er mindre fornøyde. I noen tilfeller trenger du det, de må vente på sjansen sin. Men nei, det er ikke noen problemer, sier ten Hag på tirsdagens pressekonferanse.

- De skulle kommet til oss først og ikke gått bak ryggen vår og skrevet artikler som ikke er riktig. Vi har et godt forhold, de kommer til oss først, vi har en debatt rundt det, sier han videre om journalistene.

- Lytter til spillerne

Presset øker på ten Hag etter at Manchester United står med seks tap på 14 ligakamper. Laget har også fått en del kritikk, til tross for at de røde var formlaget i Premier League før tapet mot Newcastle sist. Årsaken er at laget ikke har imponert spillemessig.

- Jeg lytter alltid til spillerne mine, jeg gir dem muligheter til å fortelle meg. Hvis de har en annen mening så vil jeg lytte. Men det har de ikke fortalt meg. Kanskje en eller to, men det handler om det generelle. Størsteparten ønsker å spille slik som dette: proaktivt, dynamisk, modig, sier ten Hag.

På spørsmål om han tror spillerne støtter ham, svarer nederlenderen:

- Ja, det er jeg sikker på, før han ramser opp flere comeback de røde har hatt denne sesongen som eksempler på dette.

Manchester United møter Chelsea i Premier League onsdag kveld.