Medier: Spanske fotballspillere pågrepet for mistenkt kampfiksing

Flere spanske fotballspillere ble mandag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner.

MULIG KAMPFIKSING: Spanske medier melder at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne i en kampfiksingsaksjon. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
MULIG KAMPFIKSING: Spanske medier melder at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne i en kampfiksingsaksjon. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Det melder flere spanske medier. Til det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter politiet i landet at en aksjon pågår, uten å ville gå nærmere i detalj.

Spanske medier melder at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne. Det samme skal flere andre fotballprofiler, blant annet en klubbpresident. Det skal være totalt elleve spillere som er pågrepet.

Videre heter det at de pågrepne er mistenkte for kampfiksing, korrupsjon og hvitvasking av penger.

- Jeg kan bekrefte at vi har startet en etterforskning for kampfiksing, sier en talsmann for det spanske politiet til den spanske TV-kanalen TVE.

Avisen Marca , med henvisning til Servimedia, knytter spillere og ledere til klubber som Valladolid, Deportivo de La Coruña, Getafe og Huesca.

Mistenkelig

Ledelsen i den spanske ligaen opplyser i sin uttalelse at den i løpet av 2018/19-sesongen ble informert om åtte mistenkelige tilfeller av «handlinger relatert til kampfiksing». I tillegg skal den ha blitt kjent med 18 tilfeller av at spillere satset penger på utfallet av kamper.

Ligaen takker videre politiet for «den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned for å bryte ned det som ser ut til å være en organisert kriminell gruppering som har vært dedikert til å skaffe seg økonomisk gevinst gjennom å forhåndsbestille utfall av fotballkamper».

Ifølge svenske Expressen, som refererer til den spanske avisen El Pais, er blandt andre disse syv spillerne mistenkte:

• Raúl Bravo, Real Madrid- spiller fra 2000-2007

• Borja Fernandez, Valladolid-kaptein.

• Carlos Aranda, som spilte i Levante, Granada og Numancia før han la opp i 2015.

• Samuel Saiz, utlånt til Leeds denne sesongen.

• Íñigo López, Deportivo La Coruña.

• Agustín Lasaosa og Carlos Galindo fra Huesca

Dagbladet vil gjøre oppmerksom på at det ikke er bekreftet at disse spillerne er involvert.

NTB/Dagbladet