«Meg skal dere få slite med i mange år framover»

NADDERUD (Dagbladet): Han har vært tippeligatrener i en måned og vurderer allerede hemmelig telefonnummer. Samtidig er familiens bestemødre redde for at han skal få sparken. Så jeg har en følelse av at Gaute Larsen (39) i Stabæk har fått sin nye tilværelse midt i trynet. Samtidig er jeg overbevist om at han liker det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mye å lære av Larsen, var kollega Øivind Monn-Iversens beskjed til Nils Johan Semb og Nils Arne Eggen etter Stabæks 3- 0-seier over Rosenborg sist søndag. Han snakket om beinharde krav til innsats, nådeløs behandling av lagets stjerner, og ikke minst en uredd, kynisk og målbevisst holdning til det alt handler om i fotball - å få en gjeng ballsparkende karer til å gjøre det godt sammen .

Hvilket fikk klubbens sportslige leder, Tom Schelvan, til stolt å uttrykke følgende da jeg stakk nesa innafor Stabæk-huset i går morges:

- Litt av en kommentar i Dagbladet, du - tenk, mye å lære av Larsen.

Alt mens den utpekte pedagogen satt en stol til venstre og så på skoa sine.

- Det er ikke jeg som er viktig oppe i alt dette her, sier Gaute Larsen, programforpliktet beskjedent.

- Jeg alene kan ikke vinne fotballkamper for Stabæk. Men jeg kan kreve at folk gjør det jeg sjøl har lært - at du må jobbe hardt for å oppnå dine målsettinger.

Hvilket han også gjør.

Fordi:

- Fotballspillere har lett for å miste fokus, fortsetter Stabæk-treneren. - Du ser 18- 20-åringer med veldig gode kontrakter fordi de har et stort talent. Men talent er ikke nok, og det er farlig å komme for lett til det. Sånn sett skiller ikke fotballen seg fra resten av samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer