Erling Braut Haaland

- Megaklubb har fått Haaland-ja

Det hevdes av den spanske avisa AS at den norske 20-åringen har sagt ja til Real Madrid. Likevel må han fort vente på de hvitkledde fra den spanske hovedstaden.

Publisert

Den spanske storavisa skriver at 20-åringen fra Jæren er del av en større plan for Real Madrid innen de neste åra.

Det er nemlig ventet at den spanske hovedstadsklubben fort vil gjøre om på en del ting fra og med 2021/2022-sesongen skal vi tro flere spanske aviser.

Det er nemlig hevdet av spanske medier at Zinédine Zidane kommer til å trekke seg etter inneværende sesong, og AS hevder å vite at dersom dette stemmer, så har Madrid hans erstatter klar.

TYSK MESTER: Haaland vant nylig den tyske cupen med Borussia Dortmund. Foto: NTB/Scanpix
TYSK MESTER: Haaland vant nylig den tyske cupen med Borussia Dortmund. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Har sagt ja

Det er nemlig tidligere Juventus-trener Max Allegri som har seilet opp som den store favoritten, selv om også Madrid-legende, og b-lagstrener, Raúl fremdeles er med i kampen.

Hovedtreneren vil uansett inngå i en fornyelsesprosess av klubben, hevder avisa. I den inngår kjøpene av Erling Braut Haaland og Kylian Mbappé, hevder avisa.

De skriver at det er Mbappé som anses som førstevalget, og at man anser det som en større økonomisk vinning.

Dersom PSG er villige til å selge, så må Haaland vente til 2022 med en eventuell overgang til Santiago Bernabéu, hevder avisa.

Videre skriver de at det ikke skal heller ikke være noe tidspress på Real Madrid denne sommeren, da Borussia Dortmund kvalifiserte seg til Champions League, hvilket betyr at Haaland ikke skal være desperat etter å forlate klubben.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

I et scenario der PSG setter seg på bakbeina og nekter Mbappé en overgang, så er det tenkt at Madrid går for Haaland sommeren 2021, og venter til året etter da Mbappé år ut av kontrakt.

AS hevder at Madrid tar situasjonen med knusende ro da både Haaland og Mbappé skal ha sagt ja til en overgang til Real Madrid.

Det er rapportert at Haaland har en utkjøpsklausul som trer i kraft fra og med sommeren 2022, og flere medier har tidligere hevdet at denne vil ligge på 75 millioner euro.

Blant andre overgangsguruen Fabrizio Romano har viderebrakt rapporter fra tysk presse om at Dortmund på ingen måte kommer til å vurdere et salg av Haaland førstkommende sommer.

I et intervju med SportBild, gjengitt av ESPN, var Dortmund-leder Hans-Joachim Watzke klar i sin tale.

- Jeg har en klar forventning om at Haaland blir hos oss neste sesong. Jeg er fullstendig avslappet. Ingen trodde på oss i fjor med Jadon Sancho før «deadline day», og han er her fremdeles, sa Watzke, som henviste til sagaen fra 2020 der Dortmund-stjerne Jadon Sancho var koblet med en overgang til Manchester United.

Inn mot agenten

Ifølge AS skal Madrid også se en potensiell strategi for å komme seg nærmere en Haaland-signatur. De må nemlig hente inn en midtbanespiller også.

Selv om Eduardo Camavinga fra Rennes anses som den foretrukne, så har man ikke utelukket et mulig framstøt på Paul Pogba.

Den franske VM-vinneren fra 2018 har nemlig bare et år igjen av kontrakten. I tillegg deler han agent med Haaland. De er begge representert av Mino Raiola. Man anser derfor en Pogba-overgang som en mulig brekkstang inn mot Haalands agent, skriver AS.

POPULÆR: Flere av verdens største spillere benytter seg av Mino Raiola som agent. Foto: Mauro Ujetto / SplashNews.com
POPULÆR: Flere av verdens største spillere benytter seg av Mino Raiola som agent. Foto: Mauro Ujetto / SplashNews.com Vis mer

En overgang som uansett virker å være klar, er David Alabas overgang til Real Madrid. Flere medier, både i Spania og Tyskland, hevder at østerrikeren signerer på en kontrakt med den spanske megaklubben.

Hans nåværende avtale med Bayern München løper nemlig ut etter inneværende sesong. Han kan fort bli erstatteren til legendariske Sergio Ramos, hvis kontrakt strekker seg til 30. juni 2021 med de helhvite fra Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer