MATGLAD VARMBLODSTRAVER: Megaman Neo er en særdeles matglad hest, så trener Trond Andersen må passe nøye på hva varmblodstraveren får i seg.Foto: Eirik Stenhaug
MATGLAD VARMBLODSTRAVER: Megaman Neo er en særdeles matglad hest, så trener Trond Andersen må passe nøye på hva varmblodstraveren får i seg.Foto: Eirik StenhaugVis mer

Megaman Neo er et matvrak

Megaman Neo er nominert til «Årets hest».

||| Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

(Dagbladet): For annen gang har hovedorganisasjonene for hestesport i Norge - Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto - gått sammen om å arrangere de firbeintes svar på Idrettsgallaen.

Hestegalla 2010 går av stabelen på Oslo Kongressenter lørdag 23. januar, hvor 450 gjester skal feire året som har gått i norsk hestesport, og hedre de beste beste prestasjonene i 2009.

Kategorien «Årets hest» er bare én av 18 priser som skal deles ut, og Dagbladet.no vil i samarbeid med arrangørene presentere de ni nominerte hestene i dagene framover.

Prisen er både prestisjetung og spesiell, ettersom publikums stemmer teller like mye som fagjuryens (se prosedyre for stemmegivning i faktaboks).

AltetendeI dag presenterer vi Megaman Neo -  en varmblodstraver som er utrolig glad i mat.

Uansett hva han får, spiser han den med beste appetitt. Det er slik at treneren, Trond Anderssen, må passe nøye på hva Megaman Neo får å spise.

- Hvis ikke hadde Megaman Neo blitt smellfeit. Det kan ikke en topphest være, sier Trond Anderssen.

- Jeg er veldig glad for at Megaman Neo er et matvrak. Det blir ofte lange turer på transporten i forbindelse med løp rundt om i Europa. Mange hester spiser dårlig på langturer og dermed kan de ikke prestere på toppnivå. Dette er ikke noe problem for Megaman Neo. Han er like glad i mat uansett hvor han er, sier Trond Anderssen.

«Kongen» på stallenTrond Anderssen er den treneren som har flest hester i trening i Norge. Det er mange spesielle individer, men likevel er Megaman Neo «kongen» på stallen.

- Når vi er ute og trener, og Megaman Neo hører andre hester begynner han å knegge og gjøre seg til. Vi merker det på Megaman Neo at vi møter andre hester, lenge før vi merker det selv. Han knegger gjerne i en kilometer. 500 meter før vi møter noen og 500 meter etter at de har passert. Megaman Neo elsker å trene. Han er bestandig blid og glad. Han har også den evnen at han slapper av når han skal. Han kan med andre ord sammenlignes med toppidrettsutøvere. Det går i trening og søvn, sier Trond Anderssen.

TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no
TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no Vis mer