KUN SEIER GODT NOK: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror ikke noen av lagene er fornøyd med ett poeng i dag. Her er det Lucas som er i aksjon mot Yaya Touré. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
KUN SEIER GODT NOK: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror ikke noen av lagene er fornøyd med ett poeng i dag. Her er det Lucas som er i aksjon mot Yaya Touré. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

- Meget skuffende for fotballen, for fans, for alle, dersom Chelsea vinner ligaen

Tror Mourinho er den eneste som er fornøyd med uavgjort i dagens storkamp.

Følg Liverpool - Manchester City i vårt Fotballstudio fra 14.37!

(Dagbladet): Om noen få timer braker det løs på Anfield. Liverpool tar imot Manchester City i det som blir en duell mellom de to mestscorende lagene i Premier League.

Det er mange som mener at det er disse to lagene som fortjener å vinne ligaen, og som vil stå på toppen som moralske vinnere - selv om Chelsea skulle snyte begge for konfekten i mai.

En av dem er City-manager Manuel Pellegrini, som mener at en ligatittel til Chelsea vil være «meget skuffende for fotballen, for fans, for alle».

- Jeg syns den mest attraktive fotballen, jo mer mål du scorer, skulle blitt belønnet. Jeg sier ikke at det er ikke er viktig å forsvare seg godt. Fotball er angrep og forsvar. Men jeg syns store lag skal spille som store lag, sier Pellegrini ifølge Daily Mail.

Storkamp Liverpool har scoret hele 90 mål denne sesongen, og like bak følger Manchester City med 84. Chelsea har på sin side truffet nettmaskene 65 ganger.

LIKER ANGREPSFOTBALL: City-manager Manuel Pellegrini (t.v) mener at det vil være skuffende for fotballen om Chelsea og José Mourinho vinner serien. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
LIKER ANGREPSFOTBALL: City-manager Manuel Pellegrini (t.v) mener at det vil være skuffende for fotballen om Chelsea og José Mourinho vinner serien. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool har ikke vunnet den øverste ligaen i England siden 1989/90-sesongen, og tørster etter pokalen med elefantørene. For å bryte den forbannelsen bør det bli seier i dag.

- Det er vel den største kampen Liverpool har spilt på Anfield siden de møtte Arsenal i 89. Det er en gigantisk anledning. Jeg er veldig spent på om Kompany er spilleklar. Det tror jeg kan ha mye å si. Så er det et møte mellom de to beste lagene denne sesongen, i mine øyne, de to som har vist det høyeste toppnivået, og som har vært de to beste angrepslagene, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Vincent Kompany skadet seg på trening i går, og er usikker til dagens kamp. Alsaker tror likevel ikke Premier League vil bli avgjort i dag, selv med seier til Manchester City.

- Det er klart det gir City en fordel, men avgjort er det ikke.

Ut i hundre - Tror du Manchester City er fornøyd med ett poeng på Anfield?

- Nei, det tror jeg ikke. Den eneste som er fornøyd med ett poeng i dag er Mourinho. Men jeg tror at 25 års Hillsborough-markering, og ett minutt stillhet før avspark gjør at Liverpool vil gå ut i hundre. Og det tror jeg City er forberedt på, at de må stå imot i åpningsminuttene. Samtidig har de spillere som kan kontre inn en scoring. Jeg ser for meg at Liverpool vil gå ut hardt. City har ikke sluppet inn et mål i åpningskvarteret i år, så de er solide i starten. Jeg håper det blir en kamp der lagene vil vise fram det de de har gjort denne sesongen. At det er to lag som vil spille fotball, angripe og vise seg fram, sier Alsaker.

Det har blitt spekulert i om en emosjonell Hillsborough-markeringen vil ha en negativ effekt på spillet til Liverpool. Det tror ikke Alsaker vil bli tilfellet.

- Nei, det har jeg vanskelig for å skjønne. Det vil bli et makeløst leven. Kan bare være inspirerende for hjemmelaget, sier Alsaker.

Kampstart på Anfield er 14.37. Swansea tar imot Chelsea 17.07.