Kasper Schmeichel om Christian Eriksens hjertestans

- Meget ubehagelig

Danmark-spillerne Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite åpnet mandag opp om opplevelsen da Christian Eriksens hjerte stoppet under EM-kampen mot Finland lørdag.

VIL IKKE TILBAKE: Danmark-spissen Martin Braithwaite (30) forteller om da hans lagkamerat Christian Eriksen (29) kollapset på banen av hjertestopp. Video: Ritzau. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Danmarks lege bekreftet søndag at midtbanespillerens hjerte stoppet på banen, men at de fikk reddet ham takket være hjerte- og lungeredning.

- Vi er i kontakt med Christian. Det var vi i går og det har vi vært i dag. Tilstanden hans er stabil, og han er fortsatt på sykehuset, sier DBUs pressesjef.

- Meget ubehagelig

Mandag møtte Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite pressen for å snakke om den dramatiske kvelden i Parken lørdag kveld.

- Det var en meget ubehagelig situasjon. Jeg tenkte på hans familie. Hans kone og barn. Jeg har alltid vært stolt av å spille på dette landslaget, og jeg har ikke blitt mindre stolt nå, sier Schmeichel, som selv trøstet Eriksens kone som kom gråtende til fra tribunen.

SJOKK: Eriksens kone Sabrina Kvist Jensen ble trøstet av lagkaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel. Foto: WOLFGANG RATTAY / various sources / AFP)
SJOKK: Eriksens kone Sabrina Kvist Jensen ble trøstet av lagkaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel. Foto: WOLFGANG RATTAY / various sources / AFP) Vis mer

Han forteller at han selv hadde kontakt med Eriksen i spillertunnelen i Parken før lagene gikk ut og spilte.

- Dere har alle hørt oss snakke om fellesskapet vi har på landslaget. Jeg har ikke ord som kan beskrive hvor glad jeg er for å ha disse gutta på laget. Jeg kunne ikke forestilt meg å stå her med noen andre, fortsatte Schmeichel.

Forklarer minuttene

Også Barcelona-spiller Braithwaite forteller om noen tøffe døgn etter kampen.

- Det har ikke vært de beste dagene. Selvfølgelig har vi merket en enorm støtte, og det er mange som har respektert at det er en spesiell situasjon, sier en berørt Braithwaite.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

Også Tottenham-stjerna Højbjerg forteller om ubehagelige minutter,

- Jeg ser Christian ligger der og ser inn mot banen. Jeg ser Simon Kjær løpe og man begynner å tenke hva som kan ha skjedd. Det kommer flere og flere helsepersonell og jeg kan se Simon (Kjær) vifte med armene. Jeg står lenge med trenerne og snakker. Så kan jeg se at det er noen armer som beveger seg. Det var uhyggelig, forklarer han.

Etter 15 minutter med aktiv livredning, der det blant annet ble foretatt hjertekompresjon, ble Eriksen fraktet av banen.

SNAKKET UT: Kasper Schmeichel åpnet om de siste dagene. Foto: REUTERS/Hannah Mckay
SNAKKET UT: Kasper Schmeichel åpnet om de siste dagene. Foto: REUTERS/Hannah Mckay Vis mer

Siden har det kommet beskjeder om at danskenes superstjerne er stabil og er våken på Rikshospitalet i København.

- Enorm støtte

Danmark spiller sin neste kamp på torsdag mot Belgia. Mandag fikk Schmeichel spørsmål om hvordan laget kan motivere seg for en slik kamp etter det som skjedde lørdag.

KOLLAPSET: Christian Eriksen fikk hjertestans under kampen mellom Danmark og Finland. Foto: Pa Photos
KOLLAPSET: Christian Eriksen fikk hjertestans under kampen mellom Danmark og Finland. Foto: Pa Photos Vis mer

- Vi har opplevd en enorm støtte fra hele landet og fra hele verden. Men den støtten vi har fått fra våre supportere er en kjempestor motivasjonsfaktor. Vi er nødt til å prøve å gjøre dette om til noe positivt, svarte keeperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer