Kasper Schmeichel om Christian Eriksens hjertestans

- Meget ubehagelig

Danmark-spillerne Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite åpnet mandag opp om opplevelsen da Christian Eriksens hjerte stoppet under EM-kampen mot Finland lørdag.

VIL IKKE TILBAKE: Danmark-spissen Martin Braithwaite (30) forteller om da hans lagkamerat Christian Eriksen (29) kollapset på banen av hjertestopp. Video: Ritzau. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Danmarks lege bekreftet søndag at midtbanespillerens hjerte stoppet på banen, men at de fikk reddet ham takket være hjerte- og lungeredning.

- Vi er i kontakt med Christian. Det var vi i går og det har vi vært i dag. Tilstanden hans er stabil, og han er fortsatt på sykehuset, sier DBUs pressesjef.

- Meget ubehagelig

Mandag møtte Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite pressen for å snakke om den dramatiske kvelden i Parken lørdag kveld.

- Det var en meget ubehagelig situasjon. Jeg tenkte på hans familie. Hans kone og barn. Jeg har alltid vært stolt av å spille på dette landslaget, og jeg har ikke blitt mindre stolt nå, sier Schmeichel, som selv trøstet Eriksens kone som kom gråtende til fra tribunen.

Han forteller at han selv hadde kontakt med Eriksen i spillertunnelen i Parken før lagene gikk ut og spilte.

- Dere har alle hørt oss snakke om fellesskapet vi har på landslaget. Jeg har ikke ord som kan beskrive hvor glad jeg er for å ha disse gutta på laget. Jeg kunne ikke forestilt meg å stå her med noen andre, fortsatte Schmeichel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer