Meier ned all motstand

Torino (Dagbladet): Norge-Canada 4-1. Helge Bjørnstad har tatt fire paralympiske gull i svømming. Nå satser han på sitt femte: I kjelkehockey!

-  Nå går vi for gull, bekrefter Bjørnstad - som er tilbake på kjelkehockeylandslaget etter å ha lagt opp.

-  Jeg kommer neppe til å legge opp med det første. Dette sprenger alle skalaer for hva man kan glede seg over i idretten, sier 35-åringen fra Oslo - som fridde til kjæresten i ishallen etter seieren i første kamp, og fikk ja.

Bjørnstad har tatt fire paralympiske gull i svømming. Nå er det is og knallharde tacklinger som teller.

-  Jeg strortrives i kamper som den i dag mot Canada. Tøffe tacklinger og stort tempo får hele laget vårt til å vokse. Jeg håper nordmenn også får øynene opp for at dette er en stor publikumsidrett, sier Bjørnstad.

Ingen stopper oss

4-1 seieren over en annen gullfavoritt, Canada i går, var mer enn godkjent av det sterke norske laget. I morgen venter det en samme type kamp når USA er motstander i semifinalen.

-  Jeg tror ingen kan stoppe oss nå. Alle kan se at dette laget vokser med tøffere motstand, sier Bjørnstad.

I de to første kampene er vertslandet Italia (15-0) og Tyskland (6-0) feid av banen. Norge kunne ha fått en lettere vei til finalen om laget hadde tapt kveldskampen i går, men det var aldri aktuelt.

 SERVITØR: Kjelkehockey-toppscorer Tommy Rovelstad (t.h.) har nettopp scoret etter pasning fra Helge Bjørnstad. Foto: Fridgeir Walderhaug
SERVITØR: Kjelkehockey-toppscorer Tommy Rovelstad (t.h.) har nettopp scoret etter pasning fra Helge Bjørnstad. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Meget tøft

-  Vi spiller hver kamp for å vinne. Nå har vi i tillegg fått det entusiastiske publikummet på vår side, sier Bjørnstad.

3.900 tilskuere så at Bjørnstad var servitør til tre av de norske scoringene. Han har vært nest sist på syv scoringer i gruppespillet og kun scoret en gang selv.

I går scoret Tommy Rovelstad (2), Eskil Hagen og Rolf Einar Pedersen i en kamp som ble meget tøff, særlig i de to første periodene.