Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måljubel i Mexico utløste seg på Richters skala

Meksikansk måljubel skal ha utløst jordskjelv: - Minst to sensorer oppdaget det

Mexico slo Tyskland i åpningskampen i VM. Det skapte gigantiske og kanskje litt farlige jubelscener hjemme i Mexico city.

MÅL: Hirving Lozano feirer scoringen mot Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
MÅL: Hirving Lozano feirer scoringen mot Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Meksikanske Hirving Lozano scoret 1-0 målet mot Tyskland i første kamp i VM søndag. Målet skapte så store jubelscener at avisene nå hevder at mål-jubelen i Mexico city gjorde utslag på Richters skala.

- Jordskjelvet som ble oppdaget i Mexico City oppsto kunstig. Muligens ved massive hopp etter målet til Mexico. Minst to sensorer inne i byen oppdaget det, skriver SIMMSA på Twitter.

Også Seismology Chile mener de oppdaget skjelvet.

- Våre sensorer registrerte også det kunstige skjelvet. Akkurat da Mexico scoret mot Tyskland, står det på Twitter.

Rystet tyskerne

Man må gå helt tilbake til 1982 siden sist Tyskland tapte en åpningskamp i VM. Mexico sjokkerte tyskerne og skapte flere sjanser enn de nest mestvinnende VM-mesterne.

I det 35. minutt fant Lozano nettet. Jubelen eksploderte fra Luzjniki stadion i Moskva, men det var ingenting sammenliknet med jubelen som oppsto hjemme.

Det ble kampens eneste mål, og da dommeren blåste av kampen, rant tårene både på Javier «Chicharito» Hernandez og flere av de meksikanske spillerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media