Meksikanske Monica fikk drømmetreff fra over 30 meter

Se video av det fantastiske VM-målet mot England.

(Dagbladet/NTB): Fotball-VM for kvinner er i gang i Tyskland, og i kampen mellom Mexico og storfavoritt England, var det et kjempeskudd av Mexico som skulle stjele overskriftene.

Monica Ocampos skudd i krysset fra nesten 30 meter ga Mexico 1-1 i VM-kampen mot et engelsk lag som sliter med å leve opp til høye forventninger.

England håpet å gjøre furore i VM etter finaleplassen i EM for to år siden, men etter to stygge tap i de siste oppkjøringskampene gikk laget på en ny smell i åpningskampen.

Det startet lovende for England. Midtveis i første omgang gikk Fara Williams i været ved nærmeste stolpe og nikket inn Karen Carneys hjørnespark.

DRØMMETREFF: Monica Ocampo scoret da Mexico sensasjonelt klarte 1-1 mot England i VM. Foto: AFP PHOTO / JULIAN STRATENSCHULTE
DRØMMETREFF: Monica Ocampo scoret da Mexico sensasjonelt klarte 1-1 mot England i VM. Foto: AFP PHOTO / JULIAN STRATENSCHULTE Vis mer

Ledelsen holdt i bare 12 minutter. Ocampo bestemte seg for å fyre løs fra langt hold, og ballen duppet inn i krysset bak keeper Karen Bardsley. Det holdt til Mexicos første poeng i kvinne-VM noensinne.

Henrykt målscorer Mexico la seg dypt og satset på kontringer og lyktes godt med den taktikken. England skapte lite, men Eniola Aluko kom til et par sjanser hun burde utnyttet bedre.

- Vi er litt skuffet over at vi ikke greide å vinne, men også glade for at vi ikke tapte, sa Englands landslagssjef Hope Powell.

- Dette er et flott resultat for oss. England er et stort lag. Jeg er henrykt over målet mitt og resultatet, sa Ocampo, som til daglig spiller for Atlanta Beat i USA.

Frispark avgjorde I samme gruppe vant Japan oppskriftsmessig 2-1 over New Zealand i Bochum. Et flott frispark fra Aya Miyama midt i annen omgang avgjorde kampen etter at Amber Hearn utlignet Yuki Nagasatos tidlige ledermål.

- Japan har vært i fantastisk form i år, og de avsluttet meget godt. Jeg tror de kan nå veldig langt i denne turneringen, sa New Zealands landslagssjef John Herdman.

- Vi måtte slite for de tre poengene i dag, men jentene arbeidet hardt og lærte en lekse. Dette kan hjelpe oss i fortsettelsen, sa Japans landslagssjef Norio Sasaki.

I FOKUS: Monica Ocampo. Foto:   AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
I FOKUS: Monica Ocampo. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer